Prijava

Vaša prijava

Dalija Zubek: Gorički sabirni centar u OŠ Eugen Kvaternik radit će do nedjelje, nakon toga slijedi druga faza pomoći stradalima od potresa

[]

Jedna od vodećih velikogoričkih humanitarki i predvodnica grupe VG Legacy Dalija Zubek objavila je da se bliži kraj rada goričkog humanitarnog sabirnog centra u OŠ Eugen Kvaternik. Sabirni centar će raditi do nedjelje jer je procijenjeno da je trenutačno dovoljno hrane i robe na području pogođenom potresom. Daljnjim prikupljanjem samo bi se punila skladišta.

– Od prvog dana obilazimo teren i znamo situaciju u svim većim i manjim mjestima pogođenog područja a posebno okolnim selima. Sigurni smo u našu procjenu a kontaktirali su nas i neki društveni domovi i DVD domovi da im pomognemo distribuirati njihove prikupljene donacije – napisale je Dalija Zubek na Facebooku.

Time je, zapravo, završena ova najkritičnija prva faza pomoći, ali je vrlo vjerojatno da će akcija prikupljanja hrane biti još. Dalija Zubek navodi da se nakon nedjelje kreće s drugom fazom – prikupljanje građevinskog materijala i namještaja. No, do nedjelje još će se prikupljati:
– mali rešoi
– kuhala za vodu
– mikrovalne
– grijalice
– produžni kablovi
– prašak za veš
– gumene čizme broja od 42 na više.

Objava Dalija Zubek: Gorički sabirni centar u OŠ Eugen Kvaternik radit će do nedjelje, nakon toga slijedi druga faza pomoći stradalima od potresa pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.