Prijava

Vaša prijava

Potres je nanio dosta štete u središtu Velike Gorice: Počela sanacija tornja crkve Najveštenja Blažene Djevice Marije

[]

Potres je napravio dosta štete u Velikoj Gorici, iako se to ponekad i ne vidi na prvi pogled. Počelo je stabiliziranje tornja velikogoričke crkve Navještenja Blažene Djevice Marije koja je oštećena u razornom potresu 29. prosinca. Crkva je odmah nakon prvog pregleda statičara zatvorena, pa se od tada mise održavaju u obližnjoj župnoj dvorani Nazaret. Isto tako postavljena je mreža koja onemogućava prilaz crkvi.

Bez obzira na loše vremenske uvjete velikogorički vatrogasci i građevinari počeli su u petak stabiliziranje crkvenog tornja. Oko tornja je postavljena posebna vrpca kako bi se spriječile eventualne daljnje štete, posebno ako bude još jačih potresa kakvi su se proteklih dana osjetili i na velikogoričkom području. Potres je zatresao toranj tako da su vidljive brojne pukotine koje su ga doslovno prošarale.

Očito su potresi, kako onaj razorni tako i oni naknadni, napravili dosta štete u gradu Velikoj Gorici. To se posebno odnosi na gradsko središte kod crkve Navještenja Blažene Djevice Marije i Muzeja Turopolja. Tamo se nalaze stare zgrade koje su, očito, stradale od trešnje tla.

Šteta, međutim, ima i u stambenim zgradama, popucali su zidovi, vrata se teže otvaraju… Bit će dosta posla kako bi se sve štete evidentirale i potom sanirale.

potres
Potres je izazvao oštećenja, počela je sanacija / Foto: Gorica.info

 

Objava Potres je nanio dosta štete u središtu Velike Gorice: Počela sanacija tornja crkve Najveštenja Blažene Djevice Marije pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


OBAVIJEST STRANKAMA

Potres magnitude 4.2 udario kod Gline