Prijava

Vaša prijava

Druga faza prikupljanja pomoći za razrušena područja: Uskoro sabirni centar građovinskog materijala za obnovu kuća u Pokupskom i Kravarskom

[]

U Velikoj Gorici uskoro će početi prikupljanje građevinskog materijala za što bržu sanaciju kuća koje su oštećene u razornom potresu u općinama Kravarsko i Pokupsko. Na potresom razrušenim područjima, zbog brze reakcije čitave Hrvatske, ne nedostaje hrane, odjeće i obuće, ali istodobno nedostaje građevinskog materijala. No, pomoć je i dalje potrebna.

U prvoj fazi skupljanja pomoći sudjelovali su i brojni Velikogoričani, a da će se početi i s drugom fazom u kojoj će se prikupljati građevinski materijal neki je dan najavila i jedna od najagilnijih humanitarnih goričkih grupa VG Legacy.

– Na nekim kućama oštećeno je nekoliko desetaka crijepova kakvi se više ne proizvode. Ako netko ima takvih crijepova pozivam da ih doniraju. Lakše je tako sanirati krov, nego ga čitavog mijenjati jer je to skupo i puno duže traje – kaže Dražen Mataković, jedan od pokretača Inicijative za bolju Goricu.

Bit će određeno i mjesto na kojem će građani moći dovesti taj materijal za pomoć stradalima.

– Dogovorio sam s v.d. gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom da na prostoru nasuprot reciklažnog dvorišta u Ulici Ivana Gorana Kovačića bude sabirni centar za građevinski materijal kojeg ćemo slati na područje Pokupskog i Kravarskog – objašnjava Mataković.

Objava Druga faza prikupljanja pomoći za razrušena područja: Uskoro sabirni centar građovinskog materijala za obnovu kuća u Pokupskom i Kravarskom pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Malo čarolije za djecu uz animirani film “Naprijed”

FOTO Prometna na obilaznici, promet otežan