Prijava

Vaša prijava

Tomislav Landeka, direktor Gradskog stambenog gospodarstva poručio Goričanima: Zgrade su sigurne za stanare

[]

Na stambenim zgradama u Velikoj Gorici prijavljen je veliki broj šteta, kazao je danas na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite direktor Gradskog stambenog gospodarstva (GSG) Tomislav Landeka, poručivši kako su zgrade sigurne za stanare.

– Sve komore arhitekture, Hrvatska komora inženjera građevinarstva, svi su mobilizirani na području Petrinje, Gline, Siska. Zato imamo problem sa statičarima, molim građane koji žive u višestambenim zgradama da budu strpljivi. Važno je reći da su oni sigurni u svojim zgradama i da nema ugroze za život. Pregledali smo sve tipske objekte višestambenih zgrada u Velikoj Gorici i nema nikakve ugroze za život u tim zgradama – istaknuo je Tomislav Landeka.

tomislav landeka
Tomislav Landeka, direktor GSG

Landeka je najavio da će do kraja tjedna ukloniti preostale dimnjake jer je ostalo svega nekoliko dimnjaka za uklanjanje. Problem je nedostatak dizalica koje su na području Sisačko-moslavačke županije.

– Sve radimo u koordinaciji s predstavnicima suvlasnika koji prijavljuju štete na svim stanovima. Zaprimit ćemo sve štete i vidjeti što ćemo napraviti s njima. Krećemo i s policama osiguranja. Sutra krećemo s procjeniteljima u izvid kako bismo pronašli način i skupili potrebnu foto-dokumentaciju i sve prijave šteta – rekao je Tomislav Landeka.

– Ono što slijedi je izrada troškovnika i zahtjeva da se radovi poprave, uklone ili slično. Najbitnije je strpljenje građana, imamo četiri tima statičara, uvijek idu u grupama po dvoje, troje. Osam do deset statičara je stalno na terenu, ali prioritet je Petrinja. Događa se da dogovorimo ujutro pregled zgrade, ali onda statičari dobiju poziv za hitnu intervenciju u okolna sela Gline ili Petrinje, pa je stoga teško organizirati točan raspored. Svi predstavnici zgrada su upoznati s time i zato molimo građane za strpljenje – istaknuo je Tomislav Landeka.

 

Objava Tomislav Landeka, direktor Gradskog stambenog gospodarstva poručio Goričanima: Zgrade su sigurne za stanare pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.