Prijava

Vaša prijava

Neočekivani rezultat velike analize drugog polugodišta 2020. godine: Krešimir Ačkar popularniji je od Miroslava Škore!

[]

Krešimir Ačkar popularniji je od Miroslava Škore. Ne radi se, naravno, o tome da bi vršitelj dužnosti goričkog gradonačelnika mogao napuniti koncertnu dvoranu više od prvaka Domovinskog pokreta i jedne od najvećih domaćih pjevačkih zvijezda. Ne znamo, doduše, kako Ačkar pjeva, ali tu Škori jednostavno ne može parirati.

Tvrdnju o većoj popularnosti, međutim, potvrđuje top lista posjećenosti osobnih stranica svih saborskih zastupnika u 10. sazivu hrvatskog parlamenta.

Da, Ačkar je popularniji od Škore

I, ponovimo još jednom, u toj je disciplini Ačkar popularniji od Škore. A najpopularniji među njima je novi lider SDP-a, istarski socijaldemokrat Peđa Grbin. Njegovu su osobnu zastupničku internetsku stranicu posjetile 3022 osobe. Iza njega slijede tri dame također s lijeve strane političkog spektra – Mirela Ahmetović (SDP, 2758 pregleda), Sandra Benčić (Možemo!, 2579 pregleda) i Sabina Glasovac (SDP, 1771 pregled).

Nakon toga najviše su se pregledavale stranice Borisa Miloševića (SDSS; 1663), Mire Bulja (Most; 1375), Karoline Vidović Krišto (nezavisna; 1323), Branka Bačića (HDZ; 1279), Nikole Grmoje (Most; 1172).

Stranica saborskog zastupnika Krešimira Ačkara

Na 12. mjestu je naš v.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar (HDZ) koji je ukupno sakupio 1029 pregleda. To je u konačnici 15 pregleda više od Miroslava Škore (Domovinski pokret). Jedina osoba u saborskim klupama koja je još prešla prag od 1000 posjeta je Dragana Jeckov (SDSS) čija je stranica kliknuta 1003 puta.

Stranica potpredsjednika Sabora Miroslava Škore

Hajmo sad malo objasniti kako stoje stvari

Ovu statistiku objavio je Hrvatski sabor, a dio je veće analize posjećenosti saborskih internetskih stranica u 10. sazivu, za razdoblje od 22. srpnja do 31. prosinca 2020. godine. Cjelokupan izvještaj možete pročitati ovdje.

Da se v.d. gradonačelnik ne bi previše umislio i da njegovi politički oponenti ne bi pali u preveliki očaj, treba nam biti jasno da na prije navedenoj top listi nema onih pravih i najvećih političkih kapitalaca. To je i jasno jer se do njihovih podataka bez problema može doći običnim googlanjem bez posjete saborskim stranicama.

Ipak, bez šale, biti popularniji od Miroslava Škore na bilo kakvoj top listi nije mala stvar. Ljudi su vjerojatno klikali Ačkarove stranice jer su željeli doznati tko je novi HDZ-ov zastupnik koji je u Sabor ušao, nemojmo zaboraviti, kao zamjena Davoru Božinoviću, koji je sjajno pozicioniran u vladajućoj stranci. Klikanju je sigurno pomogla i znatiželja zbog turbulentnog odnosa Ačkara i dojučerašnjeg gradonačelnika Dražena Barišića, koji je proveo tri mjeseca u istražnom zatvoru.

Što to znači za odnose u Velikoj Gorici?

Kako sve to utječe na odnose političkih snaga u Velikoj Gorici? Činjenica jest da je Ačkar dosta na terenu i da, zbog sanacije posljedica potresa, tamo ima dosta posla. I ta mu prisutnost u dijelu goričke javnosti donosi pluseve. Posebno zato jer je njegov prethodnik Dražen Barišić relativno rijetko u posljednjih tri i pol godine imao doticaja s običnim ljudima.

S druge strane, opozicija prigovara Ačkaru da se previše fotografira i to objavljuje po društvenim mrežama, a neki ga čak zovu i Selfie King. No, to se i očekuje od opozicije. Ono što bi trenutačno trebalo malo više brinuti Ačkara jest što mu to rade i oni iz njegove stranke. A takvih nije malo.

Ovo je tek početak izborne bitke i još nismo završili ni zagrijavanje. Teško je prognozirati kako će sve to završiti i može li HDZ ostati na vlasti u Velikoj Gorici, bez obzira na sjenu koja se nad tu stranku nadvila zbog navodne uloge Dražena Barišića u najvećoj političko-koruptivnoj aferi koju je naš grad ikada vidio.

Može li se gorički HDZ oprati od majke svih afera u našem gradu?

Tim više što odnosi Velike Gorice, kojom već 12 godina vlada HDZ, i ivanićgradskog poduzetnika Kreše Peteka traju duže od afere koju češljaju DORH i Uskok. Uz Barišića je prošle jeseni pao i Tomislav Jelisavac, također HDZ-ov omladinac, kojem je u krilo palo direktorsko mjesto u VG Vodoopskrbi, a koji je navodno također uključen u makinacije s Petekom i Barišićem. Ima li još uključenih u te poslove? To su sve mrlje koje gorička vladajuća stranka mora oprati želi li ostati na vlasti u našem gradu.

Isto tako trenutačna (ne)popularnost v.d. gradonačelnika je samo trenutačno stanje stvari i svašta je još moguće u sljedeća četiri mjeseca. Ipak, ostaje činjenica da je Krešimir Ačkar popularniji od Miroslava Škore. I tako će taj detaljčić hrvatskog političkog života ostati zapisan u nekom kutku povijesti. A neki bi svašta dali da se s time mogu pohvaliti…

 

Objava Neočekivani rezultat velike analize drugog polugodišta 2020. godine: Krešimir Ačkar popularniji je od Miroslava Škore! pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.