Prijava

Vaša prijava

Maraton klub Velika Gorica: Prvi smo atletski klub i nositelj atletskog sporta u našem gradu, nadamo se potpori Grada i Zajednice sportskih udruga

[]

Maraton klub Velika Gorica prvi je atletski klub i nositelj atletskog sporta u Velikoj Gorici što potvrđuje konačna tablica plasmana hrvatski atletskih klubova koju je objavio Hrvatski atletski savez (HAS) na svojim službenim stranicama. Prema ostvarenim rezultatima u prošloj godini Maraton klub je na 21. mjestu, a AK Velika Gorica na 40.

-To je samo nastavak kontinuiteta iz 2019. godine, a kao nagradu u 2020. HAS je osigurao našim atletičarima dodatnu sportsku prehranu i vitaminizaciju, jer se naš Klub našao među najuspješnijim klubovima prema poretku u navedenoj godini – objavili su iz Maraton kluba.

Klub, koji od 2017. vodi predsjednik Darko Batković, tajnik Bruno Škrinjarić i trener Franjo Gavranović, osmislio je program rada s potpuno drugim prioritetima u organizaciji i funkcioniranju, gdje se posebno izdvaja Atletska škola, odnosno rad s najmlađim članovima svih uzrasta. Njih osamdesetak svakodnevno treniraju na terenima Športsko rekreacijskog centra Velika Gorica.

– Uvelike nas raduje činjenica da broj zainteresirane djece za atletiku iz dana u dan raste, te gotovo na svakodnevnoj bazi dolaze u pratnji roditelja i te prisustvuju treninzima naše Atletske škole – kažu u Maraton klubu.

Bruno Škrinjarić i Renata Horvatek sudjelovali su na Plitvičkom polumaratonu i osvojili brončane medalje / Foto: Maraton klub

Klub je posebno ponosan na pojedinačne atletske dvoranske prvake i državnu rekorderku na Prvenstvu Hrvatske, višestruke pobjednike krosa Sportskih novosti, pojedinačne i ekipne prvake RH na atletskoj stazi na otvorenom, kategorizaciju vrhunskog sportaša iz redova Atletske škole, reprezentativni nastup, pojedinačne prvake po tablici sezone (2020.).

– Tako smo rezultatski ravnopravno stali uz ostale klubove s dugom tradicijom na atletskoj karti Hrvatske, koji u odnosu na nas imaju sređenu infrastrukturu i prateću opremu, velik broj angažiranih  trenera i ozbiljan budžet za realizaciju treninga i stvaranje vrhunski rezultata – navode iz kluba.

Juniorka Nina Vuković osvojila je srebrnu medalju na 800 metara na Kupu i prvenstvu Hrvatske za seniore

Prošle su godine nastupili na 44 atletska natjecanja

Maraton klub Velika Gorica u 2020. je nastupio na ukupno 44 atletska natjecanja i Prvenstva Hrvatske, te cestovnim i kros trkama, a kako Grad Velika Gorica nema standardne atletske staze niti trenažne atletske dvorane, na svim službenim natjecanjima i PH članovi su sudjelovali kao gostujući pojedinačni natjecatelji ili tim, što znatno uvećava troškove natjecanja (kotizacije, smještaj, prehrana, cestarine i usluge prijevoza natjecatelja).

Ukupnim brojem nastupa u 2020., njih 44, Klub je ostvario znatno veći broj natjecanja od bilo koje sportske ekipe u ligaški organiziranim prvenstvima (košarka, rukomet, nogomet, odbojka, stolni tenis, kuglanje, boks, …) i prošloj izazovnoj godini. Od navedenih natjecanja Maraton klub Velika Gorica u 2020. ostvario je 157 nastupa polaznika Atletske škole te 33 nastupa seniora, što čini ukupno 190 nastupa.

Nina Vuković osvojila je dvije brončane medalje na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke

– Nadamo se da ove brojke pokazuju da Maraton klub Velika Gorica ispunjava sve kriterije po kojima je stvarni  nositelj atletskog sporta u našem Gradu. Također se nadamo da će ih uvažiti i Grad Velika Gorica i Zajednica športskih udruga Grada Velika Gorica, prvenstveno kroz planiranje svekolike potpore za rad Kluba u 2021. godini – ističu iz Maraton kluba.

Seniori i veterani Maraton kluba nastupili su i na Žumberak trailu / Foto: Maraton klub

Iz Maraton kluba pozivaju čelne ljude zadužene za podršku i razvoj sporta u našem gradu da ih posjete na treninzima, gdje se kroz ugodno druženje s vodstvom Kluba mogu upoznati s realnim potrebama i problemima s kojima se susreću, te skromnim uvjetima u kojima treniraju djeca.

Nadaju se da će pronaći zajedničko rješenje za bezbrižan dječji trening, kao i sigurnu financijsku konstrukciju koja bi bila dovoljna garancija za odlazak djece Atletske škole na službena natjecanja organizirana za sve natjecateljske kategorije.

Objava Maraton klub Velika Gorica: Prvi smo atletski klub i nositelj atletskog sporta u našem gradu, nadamo se potpori Grada i Zajednice sportskih udruga pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.