Prijava

Vaša prijava

Domovinski pokret položio cvijeće i zapalio svijeće uz bistu Franje Tuđmana u povodu obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske

[]

Domovinski pokret Velika Gorica položio je cvijeće i zapalio svijeće uz bistu prvog hrvaskog predsjednika Franje Tuđmana u istoimenom velikogoričkom parku. Učinili su to u povodu 29. obljetnice međunarodnog priznjanja Hrvatske.
“Upravo je upornost i zalaganje predsjednika Tuđmana i njegovih najbližih suradnika bila ključna u borbi za međunarodno priznanje imajući u vidu veliku nesklonost međunarodne zajednice ideji neovisne Hrvatske. Izuzev prijateljski nastrojenih Vatikana, Islanda i Njemačke međunarodna zajednica je tada bila fokusirana da pod svaku cijenu očiva Jugoslaviju.  U slučaju da nam je u tada vrlo teškoj i neizvjesnoj situaciji međunarodna zajednica okrenula leđa, to bi sigurno promijenilo tijek Domovinskog rata u korist velikosrpskog okupatora“, istaknuo je Domovinski pokret Velika Gorica u priopćenju koje je potpisao Domagoj Lovrić, predsjednik Domovinskog pokreta Zagrebačke županije.

Objava Domovinski pokret položio cvijeće i zapalio svijeće uz bistu Franje Tuđmana u povodu obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.