Prijava

Vaša prijava

Tlo opet podrhtava: Jutros dva potresa, od 2,6 i 2,7 po Richteru, jedan je imao epicentar bliže Kravarskom, drugi pokraj Petrinje

[]

Tlo jutros opet nešto jače podrhtava na području Banovine. Osjetila su se dva umjerena potresa oko 8 sati, navodi se na globalnom internetskom servisu za potrese EMSC.

Prvi je bio u 7:57 sati, magnitude 2,6 po Richteru s epicentrom 35 kilometara jugoistočno do Zagreba, odnosno 13 kilometara sjeverozapadno od Petrinje. Epicentar je bio nekoliko kilometara udaljen od Kravarskog, ali na području Sisačko-moslavačke županije.

Petnaestak minuta kasnije osjetio se nešto jači potres, magnitudue 2,7 po Richteru s epicentrom devet kilometara zapadno od Siska, na području Petrinje. Na Facebooku su se oglasili ljudi iz Banovine koji kažu da se taj potres jako osjetio i da misle kako je bio jači od magnitude koju navodi EMSC.

Nakon razornog potresa od 6,2 po Richteru, 29. prosinca prošle godine, stručnjaci gotovo svakodnevno ističu kako će se tlo podrhtavati još mjesecima. Stoga i ove jutrošnje potrese treba gledati u tom kontekstu.

Objava Tlo opet podrhtava: Jutros dva potresa, od 2,6 i 2,7 po Richteru, jedan je imao epicentar bliže Kravarskom, drugi pokraj Petrinje pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.