Prijava

Vaša prijava

Noć muzeja u Velikoj Gorici: Upoznajte Goricu kakva je nekada bila kroz virtualnu izložbu i interaktivnu šetnju

[]

Zbog korone i zabrane okupljanja većeg broja osoba, ovogodišnja Noć muzeja ima posve drugačiji program. Muzej Turopolja za Noć muzeja u petak, 29. siječnja, organizira virtualnu izložbu „Jučer – danas – sutra“ koja prikazuje stare fotografije Velike Gorice odnosno kako se centar grada mijenjao sredinom i u drugoj polovici 20. stoljeća.

– Izložbu će biti moguće pogledati na našim društvenim mrežama, web stranici te na info kiosku ispred Muzeja. Kao i svake godine ulaz u Muzej je besplatan i uz pridržavanje epidemioloških mjera moći će se razgledati stalni postav – kazala nam je Valentina Radoš iz Muzeja Turopolja.

Virtualnu izložbu prati interaktivna šetnja s glumicom Anom Katulić kroz koju možete saznati  gdje je bio Trg Slobode ili kako je nekad izgledala tržnica? Što je bilo na mjestu Parka dr. Franje Tuđmana ili gdje se nalazila prva benzinska postaja? To i još štošta drugog saznajte na tri vodstva 29. siječnja koja počinju u 18, 19 i 20 sati ispred Muzeja, uz novopostavljeni info kiosk gdje priča počinje.

Noć muzeja ove godine je bez tradicionalnog toplog čaja, kuhanog vina i kobasica. Iz Muzeja pozivaju da ponesete termosice s toplim čajem i uz propisanu distancu pridružite se interaktivnoj šetnji kroz naš grad.

noć muzeja

Objava Noć muzeja u Velikoj Gorici: Upoznajte Goricu kakva je nekada bila kroz virtualnu izložbu i interaktivnu šetnju pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.