Prijava

Vaša prijava

Počinje romantična nagradna potraga po Velikoj Gorici: Upoznajte gorički ljubavni par, Slavu i Augusta, i osvojite vrijedne nagrade

[]

Na današnji dan davne 1867. godine na balu u svratištu “Biela ruža” u Velikoj Gorici upoznali su se Slavica pl. Ištvanić i veliki hrvatski književnik August Šenoa. Bila je to ljubav na prvi pogled. Tim povodom Pučko otvoreno učilište organizira romantični nagradnu potragu za pismima u crvenim omotnicama koje će Goričani moći pronaći na nekoliko lokacija u gradu i okolici. Potraga počinje danas u 8.30.

Potraga traje sve do 14. veljače, dana Sv. Valentina, zaštitnika zaljubljenih. U tom razdoblju na Facebook stranici POUVG-a pronaći ćete pozive i upute s malim zagonetkama gdje se pisma nalaze.

Sve lokacije bit će vezane za mjesta i događaje koji su obilježili ljubav Slavice i Augusta.

U svakom pismu nalaznika čeka prigodno iznenađenje koje sretni nalaznik može preuzeti na info pultu POUVG-a, Zagrebačka 37.

– Cilj ove potrage je oživjeti sjećanje na veliku i trajnu ljubav najpoznatijeg turopoljskog zeta i njegove odabranice te upoznati građane s nekim još nepoznatim detaljima iz njihova života, probuditi avanturistički duh te prizvati čaroliju ljubavi, povezanosti i podrške koja je u ovim vremenima svima nama itekako potrebna, ističu iz Pučkog učilišta.

potraga
Potraga traje do Valentinova / Foto: POU VG

Objava Počinje romantična nagradna potraga po Velikoj Gorici: Upoznajte gorički ljubavni par, Slavu i Augusta, i osvojite vrijedne nagrade pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.