Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica dobila 5,41 milijuna kuna za biciklističke staze: Gradi se staza do Starog Čiča, a ona do Velike Mlake dobiva rasvjetu

[]

Velikogorički biciklisti uskoro bi trebali imati još bolje uvjete za bicikliranje na našem području. Ministarstvo regionalnog razvitka i fondova Europske unije odlučilo je Velikoj Gorici dodijeliti 5,41 milijun kuna bespovratnih sredstava za poboljšanje biciklističke infrastrukture na području grada.

Taj iznos predstavlja 85% troškova, dok ostatak od 956.000 kuna osigurava grad Velika Gorica. Post o toj donaciji na Facebooku je objavio v.d. gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

“Nastavljamo uspješnu suradnju sa Vladom RH i ministarstvima na projektima za građane Velike Gorice. Odobreno nam je 5,4 milijuna kuna (85% vrijednosti projekta) za izgradnju biciklističke staze do Starog Čiča (uz nekadašnji radar i jezero Vukovina). Projekt predviđa uređenje biciklističke staze s javnom rasvjetom u duljini 3,1 km. Osim toga, bit će postavljena i javna rasvjeta na biciklističkoj stazi od Velike Gorice do Velike Mlake”, napisao je Ačkar na svom Facebook profilu.

Goričani imaju već dosta staza za bicikliranje, ali biciklisti sigurno neće imati ništa protiv jedne nove i druge koja će biti pod rasvjetom.

Objava Velika Gorica dobila 5,41 milijuna kuna za biciklističke staze: Gradi se staza do Starog Čiča, a ona do Velike Mlake dobiva rasvjetu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.