Prijava

Vaša prijava

Ovo možda niste znali: Martina Dalić, koja je danas preuzela čelnu funkciju u Podravci, rođena je Velikogoričanka

[]

Martina Dalić, bivša potpredsjednica Vlade, bivša ministrica gospodarstva i jedna od najbližih suradnica premijera Andreja Plenkovića, u srijedu je postala predsjednica Uprave Podravke.

Jednoglasna odluka Nadzornog odbora

”Nadzorni odbor Podravke d.d. jednoglasno je izabrao Martinu Dalić za novu predsjednicu Uprave Podravke d.d. Mandat novoimenovane predsjednice Uprave trajat će do 23. veljače 2022. godine, odnosno do isteka mandata aktualne Uprave“, navodi se u službenoj objavi na internetskoj stranici Podravke.

Martina Dalić je osoba impresivne biografije, ali je u svibnju 2018. godine dala ostavku na mjesto u Vladi nakon tzv. afere Borg, odnosno velikog pritiska medija nakon što su u javnost procurili mailovi između nje i skupine konzultanata angažiranih u pripremi zakona koji je omogućio spašavanje posrnulog koncerna Agrokor. Naime, u tom kompliciranom procesu pokazalo se da Vlada, premijer i Martina Dalić pričaju jedno, a da ti mailovi pokazuju da to baš i ne odgovara istini. Nije dokazana nikakva zloupotreba položaja, no Dalić je dala ostavku.

– Nisam učinila ništa loše, nemoralno ili Bože sačuvaj nezakonito, ali percepcija je sve. Dajem ostavku jer ne želim biti uteg premijeru, Vladi ili HDZ-u. Premijeru zahvaljujem na povjerenju, podršci i radu kao i svim kolegama – rekla je Martina Dalić odlazeći tada iz Banskih dvora.

Martina Dalić nije izbor Koprivničanaca

Zahvalila se ona Vladi i ovoga puta kada je promovirana u novu šeficu Podravke. Domaći ljudi, koji jako drže do te tvrtke, nisu zadovoljni njenim izborom. To je jasno danas u Saboru kazao i pokazao koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP).

– HDZ po totalno netransparentnim uvjetima bira tko će voditi našu Podravku, vodeći se političkim interesima i političkom trgovinom bez imalo grižnje savjesti. Ništa se ne pita niti one koji su 70 godina stvarali tu tvrtku, koji su stvorili milijune kuna dobiti, a koje su neki drugi jednostavno odlučili oduzeti. Politika nije i ne smije biti kao Vegeta da se u sve može miješati – kazao je Jakšić.

Zanimljivo je da je Martina Dalić rođena Velikogoričanka. Rođena je u našem gradu 12. studenog 1967. godine. Gorica je, naime, imala rodilište do 1967. godine, a nalazilo se preko puta crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u prostorima gdje je kasnije bila kultna Galerija Kordić. Obitelj Martine Dalić, rođene Štimac, živi u Velikoj Mlaki.

Objava Ovo možda niste znali: Martina Dalić, koja je danas preuzela čelnu funkciju u Podravci, rođena je Velikogoričanka pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.