Prijava

Vaša prijava

Ante Šimunović, bivši visoko pozicionirani gorički HDZ-ovac vodi kampanju Vesni Škare Ožbolt u utrci za gradonačelnicu Zagreba

[]

Vesna Škare Ožbolt, bivša predsjednica goričkog Gradskog vijeća, najavila je kandidaturu za čelno mjesto Zagreba. Njezinu kandidaturu podržava i jedan HDZ-ovac, Ante Šimunović, bivši utjecajni član goričkog HDZ-a.

– Ja sam jedan od rijetkih koji su spremni priznati realno stanje – kazao je jutros Ante Šimunović za N1.

– Realna je situacija da ni HDZ ni SDP nemaju kandidate za Zagreb, zbog premreženosti Bandićevim ljudima te stranke jednostavno nemaju kandidate koji mogu pobijediti Bandića. S druge strane, birači iz bazena koji su lijevije od SDP-a i desnije od HDZ-a su premaleni i i oni isto nemaju šanse protiv Bandića – kaže Šimunović uvjeren da Škare Ožbolt to može.

Šimunović ističe da se u unutrastranačkim izborima u HDZ-u nije ništa promijenio u gradskoj organizaciji HDZ-a. – Zato ja tu organizaciju zovem HDZ 365 – rekao je Šimunović.

Smatra i da za takvo stanje ne treba kriviti aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića, “stanje je posljedica dugih vremena”, dodaje.

– Siguran sam da će veliki broj članova i simpatizera HDZ-a podržati Vesnu Škare Ožbolt. Uvjeren sam da ona može pobijediti Bandića – rekao je.

Šimunović ne vjeruje da će biti izbačen iz HDZ-a zbog podrške Škare Ožbolt.

– Potpuno mi je svejedno hoću li biti izbačen iz stranke. Puno je važnije da ne gledamo propadanje grada sljedeće četiri godine – kazao je Ante Šimunović.

Ante Šimunović i Vesna Škare Ožbolt blisko su surađivali u vrijeme dok je Škare Ožbolt bila predsjednica goričkog Gradskog vijeća, a Šimunović član Predsjedništva Gradskog vijeća. Vesnu Škare Ožbolt podržavala je koalicija HDZ-HSS-HSU-HSP-DC.

Izbor Vesne Škare Ožbolt na mjesto predsjednice Gradskog vijeća u ljeto 2010. nije protekao lagano. Višesatna sjednica održana je uz nazočnost zaštitara jer su se vladajući i tadašnja oporba sukobili oko toga žive li vijećnici Vesna Škare Ožbolt, Ante Šimunović i Tonino Picula doista u Velikoj Gorici.

 

 

Objava Ante Šimunović, bivši visoko pozicionirani gorički HDZ-ovac vodi kampanju Vesni Škare Ožbolt u utrci za gradonačelnicu Zagreba pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.