Prijava

Vaša prijava

Krešimir Ačkar najavio: Sutra objavljujemo javni poziv za male poduzetnike, potpore od 3.000 do 15.000 kuna

[]

Javni poziv za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19 bit će objavljen sutra, 10. veljače na službenim internetskim stranicama Grada. Ovisno o broju zaposlenih osigurane su potpore od 3.000 do 15.000 kuna.

– Ovo je prva mjera kojom želimo olakšati poslovanje našim poduzetnicima, a uskoro ćemo predstaviti i nove – objavio je v.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar na svom Facebook profilu.

Potpore mogu dobiti poduzetnici kojima je odlukom Stožera civilne zaštite potpuno ili djelomično obustavljena gospodarska aktivnost, subjekti koji imaju najmanje jednu zaposlenu osobu u punom radnom vremenu (vlasnik ili zaposleni radnik), subjekti koji nisu bili u blokadi prije donošenja Odluke SCZ odnosno prije obustave gospodarske aktivnosti. Poduzetnici ne smiju imati dugovanja prema Gradu Velikoj Gorici i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada prije donošenja Odluke SCZ odnosno prije obustave gospodarske aktivnosti.

Kriterij za dobivanje potpora jeste pad poslovnih prihoda. Do potpora će moći doći i oni koji posluju manje od 12 mjeseci. Za njih će se udio pada računati usporedbom prihoda u mjesecu u kojem je nastupila obustava poslovanja s prethodnim mjesecom.

Ukoliko je ukupno zatraženi iznos sredstava veći od osiguranih sredstava, prednost imaju prijavitelji s većim postotnim padom poslovnih prihoda/primitaka. Sredstva za isplatu potpora osigurana su u gradskom proračunu.

Slične potpore malim poduzetnicima Velika Gorica je dijelila i krajem lipnja prošle godine, nakon prvog lockdowna. Tada je za tu mjeru u proračunu bilo osigurano gotovo dva milijuna kuna, a potpore je dobilo 257 goričkih poduzetnika.

Objava Krešimir Ačkar najavio: Sutra objavljujemo javni poziv za male poduzetnike, potpore od 3.000 do 15.000 kuna pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Od 1. svibnja uvećane plaće u ugostiteljstvu