Prijava

Vaša prijava

Mostov kandidata za gradonačelnika Ivan Bekavac kritizira gradsku vlast: Europska sredstva su nam ponovno promakla (ne)voljom gradske uprave

[]

Kandidat Mosta za velikogoričkog gradonačelnika Ivan Bekavac obratio se javnosti priopćenjem u kojem kritizira gradsku vlast jer je propustila priliku da dobije europska sredstva za izgradnju dječjih vrtića.

– Velika Gorica zadnjih godina naočigled raste. U našem gradu novi dom pronašle su stotine obitelji proteklih godina. Među njima i mnogo mladih obitelji s djecom vrtićke dobi. Itekako je potrebno unaprijediti dostupnost i uvjete boravka i razvoja djece predškolske dobi u velikogoričkim vrtićima. Brojni vrtići i njihovi osnivači gradovi i općine povukli su pred koju godinu više od 300 milijuna kuna iz okvira EU ESI fondova u svrhu modernizacije. Ovaj projekt u prvoj fazi proteklih godina izazvao je veliki interes gradova i općina, te su u natječaju sudjelovali 19 gradova, 2 općine i samostalno 35 vrtića, nažalost ne i Velika Gorica, kao niti naši gradski vrtići – navodi Bekavac u priopćenju.

Bekavac tvrdi da se Velika Gorica nije prijavila niti na drugi natječaj koji je nudio 300 milijuna kuna.

– Natječaj je zatvoren 10. veljače ove godine te se niti ovog puta nije u gradu našlo interesa sudjelovati u natječaju koji je mogao znatno pridonijeti dodatnom poboljšanju vrtićke predškolske skrbi našim klincima – ističe Ivan Bekavac.

Propuštena je prilika se financiraju i različite edukacije

Također navodi da je postojala mogućnost financiranja i brojnih edukacija.

– Moguće je bilo naime nabaviti i dodatnu informatičku opremu, implementirati video nadzor, povećati broj online edukacija za jačanje stručnih kompetencija djelatnika vrtića te unaprijediti komunikaciju s roditeljima putem digitalne tehnologije. Kao i nabaviti opremu za uređenje vrtićkih igrališta, opremu za provođenje sportskog programa i senzorne sobe ili dostavno vozilo. Svime time moguće je pridonijeti ravnoteži poslovnog i obiteljskog života zaposlenih roditelja – piše Bekavac i smatra da bi rad vrtića u dvije smjene rezultirao smanjenjem broja djece u jutarnjoj smjeni, čime bi se rasteretile postojeće vrtićke grupe.

Bekavac priznaje da gorički vrtići imaju neke prednosti koje je on naveo, ali smatra da „naša djeca zaslužuju bolje i novije, i to iz osiguranih EU sredstava, koja su nam ponovno promakla, (ne)voljom gradske uprave. Nadam se da će biti treće prilike“ – zaključio je Ivan Bekavac.

 

Objava Mostov kandidata za gradonačelnika Ivan Bekavac kritizira gradsku vlast: Europska sredstva su nam ponovno promakla (ne)voljom gradske uprave pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.