Prijava

Vaša prijava

Dva slaba potresa s epicentrom blizu Velike Gorice: Dio Goričana ponovno uznemiren jer se čula snažna buka poput grmljavine

[]

dva potresa

Slab potres osjetio se u subotu kasno poslijepodne na velikogoričkom području. Prema izvještaju EMSC-a radilo se o potresu magnitude 1.2 prema Richteru s epicentrom 13 kilometara jugozapadno od Velike Gorice na dubini od jedan kilometar. Potres se osjetio u 18:26 sati.

Iako je magnituda potresa bila slaba, dio Velikogoričana ponovno se uznemirio, ponajviše zbog jake buke koja se začula u trenutku potresa.

Grmi, napisao je jedan stanovnik Buševca na EMSC-u. I to dva za redom u par sekundi, posvjedočio je na istom mjestu jedan Velikogoričan ili Velikogoričanka.

Sat vremena ranije zatreslo se na gotovo istom mjestu, 13 kilometara jugozapadno od Velike Gorice. Potres je bio magnitude 1.8 po Richteru, a ljude je također uznemirila tutnjava.

Uznemirenost ljudi ne treba čuditi jer je prije samo tri dana središnju Hrvatsku zatresao jak potres od 4.1 po Richteru s epicentrom kod Žažine, koji se jako osjetio i u Velikoj Gorici.

Objava Dva slaba potresa s epicentrom blizu Velike Gorice: Dio Goričana ponovno uznemiren jer se čula snažna buka poput grmljavine pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Na sigurnom putu prema Europi

Festival znanosti 2024