Prijava

Vaša prijava

Milan Bandić i Velika Gorica: S Domovinskim mostom približio nam je Zagreb, a preko ZET-a direktno utjecao i na goričku političku scenu

[]

bandić velika gorica

Zagrebački gradonačelnik, koji je umro noćas u 66. godini života, Milan Bandić i Velika Gorica posebno su povezani u posljednjih desetak godina koliko je našim gradom vladao HDZ-ov Dražen Barišić. Njih dvojica su se redovito susretali, te su sastanke barem dva puta na godinu pratili i novinari, ali su, naravno, kontakti bili puno intenzivniji.

Banidć
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić umro je u 66. godini života / Foto: Zagreb.hr

Velika Gorica i Zagreb neraskidivo su povezani

To ne treba čuditi jer su Velika Gorica i Zagreb povezani, a nemojmo zaboraviti da je do prije četvrt stoljeća Gorica bila jedna od zagrebačkih općina. Tisuće i tisuće Goričana svakondevno putuju u Zagreb na posao, u školu ili na fakultet, pa je jedna od glavnih tema dva grada javni prijevoz.

Milan Bandić i Velika Gorica još su se više povezali 2007. godine kada je otvoren Domovinski most, projekt kojeg je gurao upravo danas preminuli zagrebački gradonačelnik. Upravo taj most i kasnije suvremene prometnice koje su se protegnule do našeg grada bile su onaj bitan spoj koji nam je omogućio da na Kvatrić autom danas stižemo za 15-ak minuta.

Odnos između Bandića posebno je intenziviran u prvom mandatu Dražena Barišića. Njihovi sastanci su postali redoviti, pokrenuti su neki zajednički projekti, a posebno se razgovaralo o prometnoj problematici. Glavni javni prijevoznik u Velikoj Gorici je zagrebački ZET, pa je Bandić vrlo vješto koristio tu tvrtku u vlasništvu njegova grada.

Bandić: Goričani ne smiju trpiti!

Goričani su puno puta zazivali novog javnog prijevoznika, najavljivali raspisivanje natječaja, ali ništa se do sada nije promijenilo. Usred Velike Gorice i dalje je velika ZET-ova garaža, plavi autobusi voze našu djecu u škole i na fakultete, a tisuće naših sugrađana svakodnevno na posao u Zagreb. Koliko je Gorica ovisna o ZET-u vidjelo se prošlog ljeta kada su zaškripali odnosi sa Zagrebom, pa su smanjene neke linije, a jedno vrijeme nije bilo noćnih autobusa. Sjećate li se tko se tada pojavio kao spasitelj Goričana koji putuju busevima?

– Građani ne smiju trpiti. Danas ću dati nalog da se to vrati na uobičajenu praksu, da građani ne trče ko Usain Bolt, da ako kasne pet minuta ne mogu doći svojim domovima iz grada – rekao je u drugoj polovini rujna prošle godine Milan Bandić ukazujući da je problem u ugovoru koji Velika Gorica nije potpisala.

Preporučio je Goričanima i da pitaju svog gradonačlenika zašto nije potpisao, ali i, onako šeretski, dodao da sada baš i ne mogu to pitati. Dražen Barišić je u tom trenutku provodio prve dane u remetinečkom pritvoru u koji je dospio pod ozbiljnim sumnjama da je sudjelovao u namještanju poslova i javnih natječaja ivanićgradskom poduzetiku Kreši Peteku.

ZET je bio moćna poluga u Bandićevim rukama

I upravo je bilo kako je Bandić rekao, za nekoliko dana stvari su se stabilizirale i vraćene su noćne linije. No, odnosi sa ZET-om još uvijek nisu riješeni. Njih će urediti neki novi gradonačelnici Velike Gorice i Zagreba.

Kritičari Dražena Barišića kažu da je on želio biti baš poput Milana Bandića. Možda su i zato njihovi javni susreti bili toliko srdačni. Ne znamo kako je bilo na sastancima koje su održavali daleko od očiju javnosti.

Kako je Bandić koristio ZET u političke svrhe pokazuju i lokalni izbori 2017. godine. Tada je ZET uveo karte za 4 kune koje su vrijedile pola sata. Od 1. ožujka te su karte mogli koristiti i Velikogoričani. Išlo je to na ruku Barišiću koji se te godine treći puta kandidirao za gradonačelnika, ali i stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, koja je također u Gorici izašla na lokalne izbore. Barišić je osvojio mandat, Bandićeva stranka ulazi u Gradsko vijeće, dobiva mjesto predsjednika Vijeća (Neven Karas) i postaje glavni koalicijski partner HDZ-u. Naravno, nisu za to zaslužne samo karte od četiri kune, ali i njih je Bandić utkao u taj izborni uspjeh u Velikoj Gorici.

Dobar dio Goričana simpatizirao je Bandića

Boravio je Bandić u Velikoj Gorici puno puta kao posebni i rado viđeni gost. Vrlo često na proslavi Jurjeva, ali je i zajedno s Barišićem otvorio novi poslovni objekt Vukala u Gorici 2013. godine.

Jedan od zadnjih puta Bandić je javno bio u našem gradu prošle jeseni. Imao je neke sastanke sa svojim stranačkim kolegama i na kraju se došao okrijepiti u Pivnicu Turopolje. Ta okrjepa prerasla je u pravo hodočašće, Pivnicu su ispunili brojni ljudi, poznati i nepoznati, poduzetnici, političari i oni koji bi političari željeli biti. Svi su došli pozdraviti Milana Bandića. Stigli su i tamburaši…

Da, dobrom dijelu Velikogoričana Bandić je bio simpatičan. I to puno više od domaćih goričkih političara. U drugom krugu predsjedničkih izbora 2009./2010. Bandić se nadmetao s Ivom Josipovićem. Bandić bez stranačke potpore protiv Jospiovića kojeg je podržala koalicija na čelu sa SDP-om, koji je tada bio u uzletu nakon početka otkrivanja afera Ive Sanadera. Za Bandića je već bio uspjeh ulazak u drugi krug, a u njemu je dobio potporu 40% Velikogoričana koji su izašli tada na birališta. Bandića je zaokružilo 13.375 Goričana.

bandić velika gorica
Dvojica gradonačelnika razgovarali su u Mlaki o zajedničkoj gradnji dječjeg vrtića / Foto: Gorica.hr
bandić i velika gorica
Bandić i Barišić svečano otvaraju pogon Vulkala u Velikoj Gorici 2013. godine / Foto. Gorica.hr
Godinama su Bandić i Barišić obećavali građanima da će Zagreb i Veliku Goricu povezati tramvaj ili laka željeznica. To se nije nikada ostvarilo / Foto: Gorica.hr
bandić velika gorica
Dvojica gradonačelnika u novom autobusu linije 250 koji je povezao Kvaternikov trg, Zračnu luku i Veliku Goricu 2017. godine. Bila je to svojevrsna zamjena za ranije obećavan tramvaj / Foto: Gorica.hr

Objava Milan Bandić i Velika Gorica: S Domovinskim mostom približio nam je Zagreb, a preko ZET-a direktno utjecao i na goričku političku scenu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.