Prijava

Vaša prijava

Krenuo sustav prijavljivanja građana za cijepljenje: Prijavite se preko internetske stranice cijepise.zdravlje.hr ili telefonom na 0800 0011

[]

cijepljenje

Pokrenut  je sustav prijavljivanja građana zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-19. Osim prijava liječnicima obiteljske medicine, građanima je dostupna prijava preko interneta ili besplatnog telefona.

Od jučer se svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj mogu prijaviti preko internetske stranice cijepise.zdravlje.hr ili telefonom na 0800 0011, gdje će prijave biti zaprimljene i zabilježene u središnjem evidencijskom sustavu. Kao i dosad, građanima s kroničnim bolestima preporuča se da se najprije prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja. Nepokretne ili teže pokretne osobe također se prijavljuju za cijepljenje svom liječniku obiteljske medicine, koji će organizirati cijepljenje prilikom kućnog posjeta ili s pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama kao i do sada.

Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti na svoju e-adresu, SMS porukom ili telefonski, ovisno o odabiru prilikom prijave. Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi. Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u Županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje.

Kao što je Gorica.info prva pisala masovno cijepljenje pučanstva protiv Covida-19 stiže i u Veliku Goricu. Boris Ljubić, specijalist epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije otkrio je za naš portal kako ta akcija u našem gradu počinje u subotu, 6. ožujka.

– Dogovorili smo se da će prvo masovno cijepljenje u Zagrebačkoj županiji biti u Velikoj Gorici kao najvećem gradu naše Županije. Kreće se s AstraZenecinim cjepivom i nadamo se da će ljudi dolaziti točno u naručeno vrijeme kako ne bi dolazilo do nepotrebnih gužvi – istaknuo je glavni epidemiolog u Županiji i otkrio da će popis onih koji će se prvi cijepiti poslati obiteljski liječnici.

Objava Krenuo sustav prijavljivanja građana za cijepljenje: Prijavite se preko internetske stranice cijepise.zdravlje.hr ili telefonom na 0800 0011 pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.