Prijava

Vaša prijava

Neka barem gorički umirovljenici imaju konkretne koristi od lokalnih izbora: Oni s najmanjim mirovinama dobit će 400 ili 800 kuna uskrsnice

[]

uskrsnice

Grad Velika Gorica ove će godine po prvi puta dijelu umirovljenika isplatiti uskrsnice. Teško da bi se to dogodilo da se lokalni izbori 2021. godine nisu tako lijepo “naslonili“ na Uskrs, pa će vjerojatno i službena predizborna kampanja početi upravo oko uskrsnih blagdana.

O uskrsnicama je na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća govorio zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Gorički umirovljenici koji imaju mirovine do 1000 kuna dobit će 800 kuna, a oni koji imaju od 1000 do 2000 kuna dobit će 400 kuna uskrsnice.

Iako naši gradski oci vole govoriti kako ”Grad isplaćuje uskrsnice”, ovo je još jedna prilika da to demistificiramo. Naime, nije ona netočna, jer Grad isplaćuje tu pomoć, ali to radi iz gradskog proračuna kojeg punimo mi Velikogoričani. Dakle, Grad samo transferira naš novac umirovljenicima koji imaju najmanje mirovine i sigurno im treba pomoći.

Nije samo gradska vlast u Velikoj Gorici smislila ovakav trik za možebitno prikupljanje dodatnih glasova na izborima. O širenju popisa gradova koji su se baš uoči ovog Uskrsa sjetili svojih sugrađana s najmanjim mirovinama izvještava internetski portal Mirovina.hr. Uskrsnice će tako podijeliti Požega, Koprivnica, Kutina, Mursko Središće, Bakar, Opatija, Vukovar, Ozalj, Rovinj, Sisak i Velika Gorica. Naravno, dio tih gradova i prije je isplaćivao uskrsnice umirovljenicima.

Velika Gorica je uvjerljivo, prema dosad objavljenim podacima na portalu Mirovina.hr, najšire ruke. Najviše uskrsnice su 500 kuna, osim u slučaju našeg grada koji, kao što smo napisali, isplaćuje 800 kuna onima s najnižim mirovinama.

Gorčki umirovljenici s nižim primanjima već su godinama naviknuli na dodatnu pomoć u obliku božićnica. No, ova uskrsnica uvelike će nadmašiti božićnice. Evo kako je to izgledalo prošlih godina. Svi gorički umirovljenici koji imaju mirovine do 1000 kuna mogli su dobiti božićnicu od 400 kuna, a onima koji imaju mirovine od 1000,01 kuna do 2000 kuna isplaćene su božićnice od 200 kuna. Dakle, uskrsnice su udvostručene.

I neka su! Neka barem naši umirovljenici s najmanjim mirovinama imaju neke konkretne koristi od lokalnih izbora 2021. godine.

Postavili smo pitanja goričkoj gradskoj upravi kada će umirovljenici moći do svojih uskrsnica, ali odgovor još nismo dobili. Objavit ćemo ga čim stigne.

Objava Neka barem gorički umirovljenici imaju konkretne koristi od lokalnih izbora: Oni s najmanjim mirovinama dobit će 400 ili 800 kuna uskrsnice pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.