Prijava

Vaša prijava

Umirovljenici, isplata uskrsnica počinje 22. ožujka: Ako ste upisani u gradsku Evidenciju umirovljenika ne trebate podnositi zahtjev

[]

umirovljenici

Isplata uskrsnica goričkim umirovljenicima bit će u poslovnicama FINA-e od 22. ožujka do 30. travnja. Pravo na uskrsnicu ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Grada Velike Gorice koji imaju mirovinu do 2.000 kuna. Mjerilo za isplatu predstavlja iznos u stavci ″mirovina″, bez zaštitnog dodatka ili drugog doplatka, objavili su danas iz goričke gradske uprave. Gorički umirovljenici koji imaju mirovine do 1000 kuna dobit će 800 kuna, a oni koji imaju od 1000 do 2000 kuna dobit će 400 kuna uskrsnice.

Umirovljenici koji su prošle godine ostvarili pravo na božićnicu te su upisani u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice u svrhu isplate božićnice ne moraju ponovno predavati Zahtjev Gradu te uskrsnicu mogu preuzeti u Fini.

Umirovljenici koji su ostvarili pravo na mirovinu tijekom ove godine ostvaruju pravo na uskrsnicu temeljem podnošenja propisanog Obrasca za prijavu u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice uz kojeg je potrebno priložiti dokaz o prebivalištu (kopija osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu), dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine za prethodni mjesec ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a ne starija od mjesec dana ili Rješenje o mirovini) i kopiju dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB umirovljenika.

Obrazac se može preuzeti na web stranici Grada Velike Gorice www.gorica.hr te na porti gradske uprave.

Rokovi isplate za one koji prvi put ispunjavaju obrazac

Obrazac i pripadajuće priloge umirovljenici koji prvi put predaju zahtjev za upis u Evidenciju umirovljenika predaju u Gradsku upravu, Trg kralja Tomislava 34, Pisarnica, od 8.00. do 15.00 sati. Prijave se zaprimaju do 22. travnja 2021. godine.

Umirovljenici koji predaju Obrazac za upis u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice do 18. ožujka moći će preuzeti u Fini uskrsnicu od 22. ožujka do 30. travnja.

Umirovljenici koji predaju Obrazac za upis u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice od 19. ožujka do 1. travnja moći će preuzeti u Fini uskrsnicu od 6. do 30. travnja.

Umirovljenici koji predaju Obrazac za upis u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice od 2. do 22. travnja moći će preuzeti u Fini uskrsnicu od 26. do 30. travnja.

Umirovljenicima koji primaju mirovinu do 1.000,00 kuna bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 800,00 kuna, a umirovljenicima koji primaju mirovinu od 1.000,01 kune do 2.000,00 bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 400,00 kuna.

Kako bi preuzeli uskrsnicu umirovljenici moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv OIB.

U slučaju spriječenosti dolaska umirovljenika, uskrsnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokument iz kojeg je vidljiv OIB korisnika uskrsnice.

Objava Umirovljenici, isplata uskrsnica počinje 22. ožujka: Ako ste upisani u gradsku Evidenciju umirovljenika ne trebate podnositi zahtjev pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.