Prijava

Vaša prijava

Ivan Bekavac, kandidat Mosta za gradonačelnika predstavio izborni program: Učinimo Goricu boljim mjestom za život!

[]

ivan bekavac

Na Trgu Stjepana Radića danas je svoj program za četverogodišnji gradonačelnički mandat predstavio kandidat Mosta dr. Ivan Bekavac. Koordinator Mosta Damir Slojšek, Bekavca je predstavio kao čovjeka koji će Veliku Goricu izvesti na pravi put, bez podobnih i korupcije.

Dr. Ivan Bekavac naglasio je da je spreman donijeti promjene, zahvalivši na velikoj časti i ukazanom povjerenju svojih stranačkih suradnika, ali i svih onih koji mu daju podršku. Kazao je kako je njihov program rezultat višemjesečnog rada stručnjaka s lokalne i nacionalne razine.

– Naš program je suvremen i razvojan. Nudi promjene koje Goričani već desetljećima očekuju. Izdvojio bih nekoliko kapitalnih projekata koje smo prepoznali bitnima i nadamo se prilici izgraditi ih i predati našim sugrađanima na korištenje. Prvi je dom za starije i nemoćne, za kojim naši sugrađani treće životne dobi vape već dugi niz godina. Taj se projekt nalazi u prostornim planovima Grada, ali je zanemaren i zaboravljen, izmijenjen i prenamijenjen. Mi ćemo mu vratiti značaj koji zaslužuje i konačno ga izgraditi.

Bekavac se potom osvrće na neadekvatnu zdravstvenu skrb u našem gradu.

– Gorica je grad sa stalnim porastom broja stanovnika, a naši sugrađani su na listama čekanja brojnih zdravstvenih ustanova u Zagrebu za dijagnostiku i liječenje koje im je trebalo jučer. Izgradit ćemo gradsku polikliniku s dnevnom bolnicom, kako bi glavninu dijagnostičkih i terapijskih postupaka naši sugrađani dobili ovdje – nadomak svojih domova. Inače je to koncept suvremenog pružanja zdravstvene skrbi u razvijenom svijetu pa zašto se Gorica ne bi našla u tom društvu – pita se Bekavac.

Podsjetio je da je Gorica imala bolnicu još prije stotinu godina, a imala je i autobusni kolodvor do prije dvadesetak godina.

– Danas Gorica nema autobusni kolodvor. Danas Gorica nema riješen autobusni prijevoz na primjeren način. Nalazimo se u nezavidnom ugovornom položaju s pružateljem usluga. Naši sugrađani trebaju suvremen i ekološki prihvatljiv prijevoz kojim će se u što kraćem vremenu naći na svojem odredištu i što manje vremena provoditi u prometu. Mnogi naši sugrađani primorani su na prijevoz automobilom jer je javni prijevoz neadekvatan. Podsjetit ću vas da naši školarci s rubnih dijelova grada sate provode na klupama čekajući večernju autobusnu liniju do svojeg doma. Konačno je vrijeme da zaživi moderan gradski javni prijevoz. Ja znam kako se to može ostvariti i sa svojim timom ću to realizirati.

ivan bekavac

– Hranimo se nezdravo jer nemamo priliku kupiti domaće proizvode s lokalnih uzgajališta našeg turopoljskog kraja. Gospođe po klupama prodaju svoje proizvode jer nemaju gdje drugdje. Nije li to sramotno?

Bekavac je nadalje izdvojio i projekte izgradnje dvaju parkova za kućne ljubimce, a naglasio je i problem kroničnog nedostatka mjesta u vrtićima i dnevnom boravku nižih razreda osnovnih škola. Nedostaje i mjesta za igru i razonodu, kao nekad kad je urbanizam živio u ovom gradu.

– Danas na ulazu u Goricu stoji tabla: Velika Gorica – grad prijatelj djece. Međutim, Gorica će postati grad prijatelj djece onda kad se toj djeci osiguraju primjereni sadržaji u primjerenim okolnostima, sadržaju i broju.

ivan bekavac

Na kraju se osvrnuo i na neke pogreške, krive i sumnjive poteze dosadašnje vlasti koja je kulminirala uhićenjem i optužbama prvog čovjeka Grada. Tako je Gorica umjesto na kartu modernih gradova, svrstana na kartu gradova-slučaja.

– Goricu treba pretvoriti u grad u kojem će građani imati povjerenja u gradsku upravu, u kojem će građani u većoj mjeri sudjelovati u donošenju odluka i u kojem će se čuti njihov glas. Bit će potrebno racionalizirati rad gradske uprave, poslovne procese dovesti u red i digitalizirati poslovanje i usluge prema građanima. Potrebno je građanima vratiti povjerenje u politiku i politika treba postati alat demokracije!

Bekavac je još naglasio probleme s asfaltnom bazom, vodotocima i izvorima pitke vode, pješačkim i biciklističkim stazama. U konačnici Gorica mora postati grad jednakih prilika i mogućnosti.

– Velikogoričanima ću znati vratiti povjerenje u politiku svojim primjerom i primjerom svojih suradnika. Meni je iskreno stalo za budućnost ovoga grada. Ovdje sam proživio i preživio polovinu svog života. Želim i drugu polovinu života provesti ovdje i dat ću sve od sebe kako bi moja i vaša djeca i unuci živjeli u gradu koji će biti bolji i sretniji od ovoga u kojem živimo danas.

Predstavljanju programa, između ostalih, nazočili su i stranački kolege, saborski zastupnici Marija Selak Raspudić i Nikola Grmoja. Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić opisala je Veliku Goricu kao grad koji se uspio emancipirati od Zagreba i koji Zagrebačku županiju doista i čini županijom.

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić

– Naš Ivan stavio se na raspolaganje i bio na prvim crtama u trenucima ove velike krize. Isto tako stavit će se i na raspolaganje građanima Gorice, grada u kojem živi i čije probleme najbolje poznaje. Dokazao se u svojoj liječničkoj struci, a dokazat će se i kao gradonačelnik Velike Gorice, zaključila je Selak Raspudić.

Nikola Grmoja istaknuo je dobar rezultat goričkog Mosta na prošlim parlamentarnim izborima. Naglašava da danas iza kandidature Ivana Bekavca ne stoji samo Most.

ivan bekavac
Nikola Grmoja

– Stoje i druge političke opcije, nezavisne liste i inicijative. Uvjereni smo da će s tom podrškom, ali i kvalitetom koju posjeduje, ući u drugi krug i potom ostvariti pobjedu.

Grmoja naglašava da je Velika Gorica grad na koji Most ozbiljno računa na ovim izborima i siguran je da će nakon njih biti razloga za slavlje.

 

Objava Ivan Bekavac, kandidat Mosta za gradonačelnika predstavio izborni program: Učinimo Goricu boljim mjestom za život! pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.