Prijava

Vaša prijava

Ivo Jelušić: Gorički pročistač jako smrdi jer je tehnološki zastario, a novi smrdi još i više, sve do Remetinca

[]

pročistač

Kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, Ivo Jelušić, danas je održao konferenciju za medije na temu aktualnog stanja oko velikogoričkog pročistača čija je sudbina zbog nemara aktualne vlasti te sumnje u namještanje natječaja i dalje neizvjesna. To dovodi u pitanje projekt vrijedan više stotina milijuna kuna financiran iz EU fondova.

Jelušić je istaknuo da građani koji žive u istočnom dijelu Velike Gorice često puta ne mogu otvoriti prozor od nepodnošljivog i neugodnog smrada koji dolazi od pročistača.

– Ovaj pročistač sagrađen je prije 50 godina i on svojim kapacitetom ne može više zadovoljiti potrebe grada – rekao je Jelušić pa nadodao da je pročistač tehnološki zastario.

– Stari pročistač smrdi zbog zastarjele tehnologije, a novi pročistač za koji je tek bio raspisan natječaj pa poništen, smrdi još više. Taj se smrad osjetio i čuo ne samo u ovom dijelu grada, nego preko Remetinca i u cijeloj Hrvatskoj, a osramotili smo se u Europi – rekao je Jelušić.

Nadodao je da je aktualna vlast zbog “mešetarenja” s Petekom bila prinuđena poništiti natječaj te je dovela u pitanje ogromnu investiciju i novac koji je došao iz Europske unije.

– To je neoprostivo, i da imaju obraza svi oni koji su bili i najmanji dionici u toj gradskoj vlasti trebali bi se ispričati građanima, otići s položaja i sakriti se u mišju rupu. Umjesto toga, ponovo se nude građanima kao izbor.

pročistač
Jelušić je konferenciju za novinare održao pored pročistača

Aktualna vlast ne zna kako riješiti problem s pročistačem

Jelušić je konstatirao da aktualna vlast ne zna kako riješiti problem. – Oni s Petekom više ne smiju, a pošten i stručan natječaj očito ne znaju napraviti.

Rekao je da sada kada im je propao taj namješteni natječaj, iz “rukava” bacaju rješenje priključenja na zagrebački pročistač.

– Znaju li oni uopće tko je vlasnik, tko upravlja zagrebačkim pročistačem? S kime se o tome razgovaralo? – pita se Jelušić.

– Znaju li uopće trenutni gorički vlastodršci što je sve ugrađeno u cijenu pročišćavanje vode u Zagrebu te koliko je cijena pročišćavanja vode za građane koji to plaćaju svaki mjesec skuplja u Zagrebu u odnosu na postojeću  u Velikoj Gorici? Znači li to da građanima žele nametnuti dodatni trošak? Jesu li građani Gorice spremni to plaćati – sve neracionalnosti pa i prometnu infrastrukturu koja je u Zagrebu izrađena, a u cijeni je pročišćavanja vode? Odgovorno tvrdim da oni ne znaju ništa i zato ne rješavaju problem. Ali znaju samo da bi htjeli ponovo vladati – zaključio je Jelušić.

Jelušić nije želio otkriti svoje rješenje za pročistač

Jelušić je na pitanje novinara na kraju kazao da on ima rješenje za ovaj problem, no u ovom trenutku ne želi izlaziti s njime u javnost, dok s prijedlogom rješenja u javnost ne izađu oni čija je to obaveza i koji već s time kasne.

– Ne želim im biti besplatan savjetnik, nisu to zaslužili. Ako ne znaju ili nemaju rješenje, neka to javno kažu. Tada ću i ja iznijeti prijedlog kako to treba riješiti – rekao je, pa poručio da će prvog dana kada dođe na vlast krenuti s rješavanjem tog problema, jer prije ne može.

Objava Ivo Jelušić: Gorički pročistač jako smrdi jer je tehnološki zastario, a novi smrdi još i više, sve do Remetinca pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.