Prijava

Vaša prijava

Udruga Turopoljska tradicija iz Kosnice organizira druženje s građanima: U petak dođite na Trg Kralja Petra Krešimira IV i upoznajte turopoljske uskrsne običaje

[]

tradicija

Udruga Turopoljska tradicija iz Kosnice u petak, 2. travnja organizira druženje s građanima na goričkom Trgu Kralja Petra Krešimira IV u 10 sati.

Cilj akcije je oživjeti stare običaje kako ne bi otišli u zaborav, vratiti naše građane u neka prošla vremena kako bi se prisjetili svojih baka, razgovarati s njima o starim turopoljskim običajima za Uskrs, dati im informacije te se nadamo i nešto od njih naučiti, objavili su iz udruge.

– Kako nam dolaze uskrsni blagdani, odlučili smo obući naše narodne nošnje, pripremiti košaru sa hranom po starinski, onako kako su to radile naše bake i tadašnje mlade sneje te prikazati našim građanima kako se nekada pripremala košara, koja se hrana stavljala u košaru za blagoslov jela, kakvi su tada bili običaji – kazao je Filip Margić, predsjednik Udruge Turopoljska tradicija.

Vrijedni članovi udruge pripremili i 200 pisanica, koje su sami oslikali prirodnim bojama, te će ih podijeliti građankama i građanima uz čestitke za sretan i blagoslovljen Uskrs.

Objava Udruga Turopoljska tradicija iz Kosnice organizira druženje s građanima: U petak dođite na Trg Kralja Petra Krešimira IV i upoznajte turopoljske uskrsne običaje pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.