Prijava

Vaša prijava

Politički gaf: Bivša dupla predsjednica Gradskog vijeća Velike Gorice obećava u predizbornoj kampanji pokretanje projekta koji je već završen

[]

politički gaf

Za novi politički gaf zaslužna je žena koja je u dva navrata bila predsjednica Gradskog vijeća Velike Gorice. Radi se o Vesni Škare Ožbolt koja je prije desetak godina kao čelnica Demokratskog centra djelovala u našem gradu.

Politička afera ili samo politički gaf?

Podsjetimo se ona je 2007. bila na čelu goričkog Gradskog vijeća jer je sklopila koaliciju s ljevicom, koju su predvodili Tonino Picula i SDP. I tada se uz nju vezala svojevrsna afera ili, ako ćemo biti blaži, politički gaf. Vesna Škare Ožbolt, naime, nikada do tada nije živjela u Velikoj Gorici, a da bi se mogla kandidirati na izborima prijavila se kao podstanarka u Cvjetnom naselju kod druge tadašnje politički aktivne osobe. Kada je pritisak javnosti postao prevelik, kupila je nedovršenu kuću i zemljište na Plesu. Nije poznato je li tamo ikada živjela.

Zbog činjenice da ne živi u Velikoj Gorici napadali su je tadašnji politički suparnici, ponajviše oni iz HDZ-a. I na lokalnim izborima 2009. godine V. Škare Ožbolt ostaje uz lijevu koaliciju. Gradonačelnik postaje HDZ-ovac Dražen Barišić, ali njegova stranka je u Gradskom vijeću u oporbi. Otprilike 15 mjeseci nakon izbora događa se obrat, Vesna Škare Ožbolt mijenja dres, prelazi na desnu stranu i opet postaje predsjednica Gradskog vijeća Velike Gorice. Iz HDZ-a više nisu propitivali živi li ona u Velikoj Gorici, ali to su počeli raditi njeni dojučerašnji partneri iz ljevice.

Povratak u lokalnu politiku

Nakon tog mandata V. Škare Ožbolt nestaje s goričke političke scene. Prije nekoliko mjeseci ponovno se želi aktivirati na lokalnoj razini – najavljuje da će postati zagrebačka gradonačelnica. Ima politički program, skupila je tim suradnika, smiješi nam se s jumbo plakata, krenula je u kampanju.

Milan Bandić na otvaranju Doma zdravlja Lučko prije dva mjeseca / Foto: Zagreb.hr

No, kolege iz Jutarnjeg lista primijetili su da u njenom programu za razvoj kvartova stoji i jedno šuplje obećanje. Naime, pod planovima za Novi Zagreb, stavila je i pokretanje projekta Doma zdravlja u Lučkom. Jedini je problem što je taj dom zdravlja 12. veljače ove godine svečano otvorio Milan Bandić. Čitav događaj zabilježen je s tekstom i nizom fotografija na službenom internetskom portalu Grada Zagreba – zagreb.hr. To je još jedan politički gaf Vesne Škare Ožbolt.

Uz V. Škare Ožbolt još je jedan bivši gorički političar

Ima na istom mjestu još jedno dvojbeno obećanje bivše dvostruke predsjednice goričkog Gradskog vijeća koje je tiče i Velike Gorice. U programu aktivnosti za Novi Zagreb, naime, stoji i ”spajanje međunarodne zračne luke Zagreb „dr. Franjo Tuđman“ i centra grada s tramvajskom linijom”. Aerodrom je, kao što znamo, u Velikoj Gorici. Tramvajskih linija koje će ga spojiti s centrom grada naobećavali su se brojni političari. Među njima i bivši gradonačelnici Dražen Barišić i Milan Bandić. No, još je veći problem za ovo političko obećaje V. Škare Ožbolt da je ta pruga trebala ići preko Domovinskog mosta, a ne kroz Novi Zagreb. Dakle, pruga, za koju su ostavljeni i koridori na postojećim prometnicama išla bi od istoka Zagreba do aerodroma u Velikoj Gorici, a bila je nekada i ideja da bi okretište bilo kod goričkog gradskog stadiona. Ta linija stoga Novog Zagreba ne bi vidjela…

U timu koji namjerava dovesti Vesnu Škare Ožbolt na čelo Zagreba još je jedan bivši velikogorički političar koji je preselio u metropolu. Radi se o Anti Šimunoviću, bivšem HDZ-ovom dogradonačelniku Velike Gorice iz vremena kada je na čelu grada bio Ivan Šuker. Možda bi upravo on mogao pomoći V. Škare Ožbolt da ne napravi neki novi politički gaf, budući slovi kao vrstan stručnjak političkog PR-a.

Objava Politički gaf: Bivša dupla predsjednica Gradskog vijeća Velike Gorice obećava u predizbornoj kampanji pokretanje projekta koji je već završen pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.