Prijava

Vaša prijava

Zdravstvo u fokusu predizborne kampanje: Bekavac (Most) i Zmajlović (SDP) napadaju, dok Bergman opravdava stanje zdravstvene zaštite

[]

zdravstvo

Zdravstvo se našlo u fokusu ovog dijela predizborne kampanje. Posebno se nalazi na udaru dr. Ivana Bekavca, Mostovog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice i Mihaela Zmajlovića, SDP-ovog kandidata za župana Zagrebačke županije. Županijsko zdravstvo s druge strane brani dr. Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Zmajlović: Kožić je doveo zdravstvo u ozbiljne probleme

Zmajlović je više puta ovog tjedna ponovio kako je najveći problem zdravstva u županiji manjak specijalista i nedostatak uređaja za preglede u pojedinim gradovima.

Aktualni župan Kožić sjedi na ovoj poziciji već 20 godina i svojim nemarom je doveo zdravstveni sustav do ozbiljnih problema. Da on ili njegov ravnatelj vode računa o zdravlju ljudi, onda bi znali koliko pedijatara ili ginekologa koje godine ide u mirovinu. Nedopustivo je da županija svake godine u zdravstveni sustav, povrh plaća za osoblje, ulaže dodatnih 40 do 50 milijuna kuna proračunskih sredstava, a da sada nakon 20 godina imamo sustav pun rupa i Dom zdravlja Zagrebačke županije koji posluje u problemima – izjavio je Mihael Zmajlović.

Kako se županijsko zdravstvo negativno odražava na Veliku Goricu konkretizirao je dr. Bekavac.

Bekavac: Kao gradonačelnik raspisat ću natječaj za pedijatre u Velikoj Gorici

– U Velikoj Gorici djelovalo je pet timova pedijatara. Danas je većina pedijatara pred mirovinom ili radi iz mirovine. Bojim se da će do konca ove godine veći dio naše djece ostati bez adekvatne zdravstvene skrbi, što smatram apsolutno neprihvatljivim. Kao gradonačelnik zauzet ću se da kao partner županijskoj upravi Doma zdravlja iznađem rješenje za ovaj problem. Jedan od prvih prioriteta bit će raspisivanje natječaja za zapošljavanje pedijatara koji bi ostali u našem gradu i tako dugoročno riješili ovaj gorući problem – obećao je Mostov kandidat za prvog Velikogoričana.

Odgovorio im je Većeslav Bergman:

Bergman: Žalosno je da pojedinci koriste ovu situaciju za prikupljanje političkih poena

– Problemi s kojima je suočen zdravstveni sustav na razini cijele Hrvatske nije od jučer, a njih osobito osjećaju upravo često preopterećeni zdravstveni djelatnici koji predano rade svoj posao. Žalosno je da pojedinci ovu situaciju koriste za prikupljanje političkih poena u sklopu predizborne kampanje. Banaliziranje kadrovskog deficita s kojim je suočen cjelokupan zdravstveni resor i najava brzog i lakog rješavanja ovog problema ukazuju na nerazumijevanje realnog stanja pri čemu se obezvrjeđuju brojne aktivnosti koje se provode na razini županije, usmjerene na rješavanje ove situacije.

Da zdravstvo u Zagrebačkoj županiji nije na razini na kojem bi trebalo biti jasno je svima, ali i zdravstvo na razini Hrvatske nije ništa bolje. Rezultat je to (ne)rada i (ne)reda u zdravstvenom sustavu u posljednjih 30 godina, od kada je Hrvatska samostalna. Građani će kroz nešto više od mjesec dana na biračkim mjestima pokazati mogu li to zdravstvo ozdraviti aktualni župan Stjepan Kožić, pretendent na njegovo mjesto Mihael Zmajlović ili kandidat za goričkog gradonačelnika Ivan Bekavac.

 

Objava Zdravstvo u fokusu predizborne kampanje: Bekavac (Most) i Zmajlović (SDP) napadaju, dok Bergman opravdava stanje zdravstvene zaštite pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Proslavili smo 10. rođendan