Prijava

Vaša prijava

Krešimir Ačkar otvorio u našem gradu jednu od najvećih europskih pump track staza: Planirana je još izgradnja skate-parka i staze za rolanje

[]

pump track

Krešimir Ačkar, v.d. gradonačelnika, u društvu Ervina Kolarca i Nevena Karasa, službeno je pustio u promet najveću pump track stazu u Hrvatskoj i jednu od najvećih u Europi. Uvodno je naglasio da je ova staza samo prvi dio većeg sportsko-rekreacijskog projekta. Naime, odmah pored pump-track staze u planu je izgradnja i skate-parka, kao i staze za rolanje. Vjeruje da će gradnja krenuti uskoro nakon što Grad finalizira imovinsko-pravne odnose za jedan manji dio zemljišta.

pump track
Ervin Kolarec, Krešimir Ačkar i Neven Karas

– Lijepo je vidjeti da je ovaj projekt pun pogodak, budući da je pump track staza prepuna djece od ranoga jutra pa do kasno navečer. Apeliram na svu djecu i njihove roditelje da koriste zaštitne kacige i ostalu opremu budući da je staza vrlo izazovna i zahtjevna. Sigurnost mora biti ispred svega – naglašava Ačkar.

Vrijednost projekta je oko 750 tisuća kuna. Oko staze dodatno će se postaviti klupe, korisnicima će se omogućiti pitka voda i sanitarni čvor. Današnje je otvorenje bilo vrlo posjećeno budući da su slovenski BMX-majstori isprobali stazu i pokazali svoje vještine, upoznajući pritom najmlađe Velikogoričane s osnovnim vještinama koje ovaj sport zahtijeva.

– Ovaj sport na biciklima, rolama i romobilima u svijetu je veliki hit. Zato sam jako zadovoljan što danas mogu biti tu kod vas. Za bavljenje ovim sportom nisu potrebna neka velika financijska sredstva. Treba vam bicikl, romobil ili role i, naravno, zaštitna kaciga te eventualno štitnici za koljena i laktove – objašnjava Miha Glavič, jedan od gostiju iz Slovenije.

pump track

pump track

Pump track staza je izgrađena za četiri tjedna

Hrvoje Šepić, zastupnik slovenske tvrtke koja je izgradila ovu stazu, kaže da je sama izvedba poligona od 1600 m² trajala četiri tjedna. Nakon staze u Svetoj Nedelji, ovo je druga staza u Hrvatskoj. Interes za ovakvim oblikom rekreacije svakim danom raste tako da očekuje i druge staze širom Hrvatske.

– Ovo je trenutno jedan od najpopularnijih oblika urbane infrastrukture u svijetu budući da je staza asfaltirana i po njoj se mogu voziti svi rekviziti – bicikli, role i romobili. Staza je sigurna, ali apeliram na sve korisnike da se pridržavaju sigurnosnih mjera i oprezno voze – zaključuje Šepić.

Iako v.d. gradonačelnik Ačkar nije isprobao pump track stazu, pravdajući se da više voli tenisice i čvrsto tlo pod nogama, uvjeren je da će naši najmlađi sugrađani svakodnevno uživati u njoj.

Objava Krešimir Ačkar otvorio u našem gradu jednu od najvećih europskih pump track staza: Planirana je još izgradnja skate-parka i staze za rolanje pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.