Prijava

Vaša prijava

Pučko učilište poziva Goričane: Dođite na besplatne radionice, predstave, koncert, kino projekcije, promocije

[]

učilište

Pučko otvoreno učilište slavi 61. rođendan i tom prigodom pripremili su razne besplatne sadržaje za Goričane u razdoblju od 19. do 24. travnja. Veliki i mali mogu uživati u izložbi, predavanju, promociji časopisa, kino projekcijama, koncertu i radionici – gotovo svemu čime Učilište obogaćuje kulturni život Velike Gorice kroz godinu, objavili su iz POU. Svi programi se održavaju na dobro poznatim adresama Zagrebačka 37 (POUVG) i Trg Stjepana Radića 5 (Dom kulture Galženica).

– Epidemija koronavirusa i tvrdi lockdown pomrsili su planove i spriječili planirani bogati program prošlogodišnje okrugle obljetnice ustanove koja desetljećima odgaja, obrazuje i kulturno uzdiže Velikogoričane. Stoga ove godine donosimo mnoštvo besplatnih sadržaja kako bismo zajedno proslavili dan našeg Učilišta – kazali su iz Pučkog učilišta.

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica osnovano je 1960. godine kao Narodno sveučilište Velika Gorica. U njemu su se kroz desetljeća postojanja prikazivali filmovi, igrale predstave, sviralo se i pjevalo i plesalo, izlagale slike, posuđivale knjige, tiskale novine i knjige, emitirali programi u eter, učili strani jezici, zavarivanje i šivanje, učili voziti automobili, a uz zgradu su se odvijali fašnici, štafete, pokazne vježbe spašavanja…

Gotovo sve što se dogodilo u Velikoj Gorici na neki je način povezano s ovom ustanovom, pa se slobodno može reći da je povijest POUVG-a povijest Velike Gorice. O svemu tome svjedoči i knjiga Biblioteke Albatros „Pučko otvoreno učilište Velika Gorica – 60 godina kulture i znanja (1960. – 2020.)“ izdana krajem prošle godine. Knjigu možete kupiti na blagajni Učilišta ili preko webshopa.

učilište

Program u povodu Dana Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica

Ponedjeljak, 19. 4. / Izložbeni prostor POUVG-a
Izložba fotografija POUVG-a: 60 godina kulture i znanja

Utorak, 20. 4. / 19:00 / Vijećnica POUVG-a
Tragovima Vincenta van Gogha: kulturološko-putopisno predavanje

Srijeda, 21. 4. / 19:00 / Vijećnica POUVG-a
Predstavljanje Ljetopisa Grada Velike Gorice 2019./2020.

Četvrtak, 22. 4. / 20:00 / Dvorana Gorica
Još jedna runda, drama, komedija

Petak, 23. 4. / 11:00 – 12:30 / Galerija Galženica
Lutajuća knjiga, interaktivno kreativno-likovno druženje

Petak, 23. 4. / 19:30 / Dvorana Galženica
„Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…“, koncert Gorana Kovačića, Alena Đurasa i Mije Mihanović

Subota, 24. 4. / 10:00 / Učionica 222 (POUVG)
Jurjevska radionica za djecu – škola crtanja

Subota, 24. 4. / 16:00 / Dvorana Gorica
Priče iz skrivenog grada: drvo želja, animiran, sinkroniziran

Objava Pučko učilište poziva Goričane: Dođite na besplatne radionice, predstave, koncert, kino projekcije, promocije pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.