Prijava

Vaša prijava

SDP, HSS i GLAS teškom artiljerijom opalili po v.d. gradonačelniku: Ostaje li nakon toga Ačkar pri pozitivnoj kampanji bez teških riječi o konkurentima?

[]

gradonačelniku

Gorički SDP, HSS i GLAS poslali su otvoreno pismo v.d. gradonačelniku Krešimiru Ačkara, kojim, kako navode, reagiraju na “skandalozne izjave na tzv. konferenciji za novinare na kojoj je nabrajao što je sve učinio u protekla četiri mjeseca kao privremeni upravitelj Grada”.

Gorička oporba tvrdi da “većina nabrojenog spada u klasična HDZ-ova predizborna obećanja kojima se ta stranka, koja je u 12 godina svoje bahate vlasti nemilice poharala Veliku Goricu, umiljava građanima svake četiri godine”.

– Ako se pažljivije analizira, Ačkar zapravo nije napravio ništa. O domu umirovljenika, autobusnom i željezničkom kolodvoru ili smanjenju visokih cijena grijanja govori u kategoriji „dogovorio sam“. A kako izgledaju HDZ-ovi ‘dogovori’ imali smo prilike vidjeti i prije četiri godine kad su „dogovorili“ izgradnju stacionara u Domu zdravlja, autobusnog kolodvora, gradske tržnice, velebnog nogometnog stadiona s 30 tisuća mjesta od strane kineskih investitora, nacionalnog centra ansambla Lado i velikog etno-sela u Lukavcu, muzeja zrakoplovstva, prerastanje Veleučilišta u sveučilište, tramvajsku liniju do Velike Gorice, rekonstrukciju sustava gradskih toplana s jeftinijim grijanjem i još svašta iz seta megalomanskih projekata pa se nije dogodilo ništa dobro ni korisno” – navodi se u pismu.

SDP, HSS i GLAS tvrde da smo ”dobili mnoštvo neisplativih, mutnih, neopravdanih i uvijek masno preplaćenih investicija poput komunalnog doma, centra za posjetitelje i takozvanih gradskih bazena koje su gradili prijatelji i stranački sponzori HDZ-a. I Grad zadužen do grla i osramoćen u javnosti zbog korupcije”.

Reagirali su i na izjavu Krešimira Ačkara da je ponosan što je četiri mjeseca na čelu Grada.

– U prokušanoj maniri prešućivanja najvažnijega on u piarovskoj kuhinji svoga mentora Dražena Barišića, koju je naslijedio i prihvatio kao svoju, računa na zaborav građana, ali ta manipulacija neće proći. Jer Ačkar je na čelu Grada, kao zamjenik i desna ruka Dražena Barišića, već pune 4 godine, odnosno u vodstvu Grada gotovo 7 godina pribrojimo li tome i vrijeme koje je u gradu radio kao pročelnik, što je postao voljom – opet – Dražena Barišića” – kažu u pismu.

U podužem pismu, gorička oporba tvrdi da “prešućujući i zataškavajući te katastrofalne posljedice, Ačkar zapravo stvara uvjete da se s tom praksom nastavi dok god HDZ i on budu na vlasti”.

Ostaje nam vidjeti hoće li Ačkar odgovoriti na žestoki napad oporbe. Podsjetimo, nakon što ga je HDZ izabrao za kandidata koji će se boriti za gradonačelničko mjesto, Ačkar je obećao da o svojim protukandidatima neće reći niti jednu lošu riječ.

 

 

Objava SDP, HSS i GLAS teškom artiljerijom opalili po v.d. gradonačelniku: Ostaje li nakon toga Ačkar pri pozitivnoj kampanji bez teških riječi o konkurentima? pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.