Prijava

Vaša prijava

Župan Kožić i v.d. gradonačelnik Ačkar obišli energetski obnovljenu zgradu goričkih srednjih škola: Uskoro dogradnja kompleksa u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti

[]

energetski

Župan Stjepan Kožić i v.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar obišli su u ponedjeljak energetski obnovljenu zgradu goričkih srednjih škola. Zahavljujući energetskoj obnovi zgarda je iz energetskog razreda D, prešla u razred A. Troškovi grijanja manji su za 81% što na godišnjoj razini iznosi 320.000 kuna, a u istom postotku bit će smanjena godišnja emisija CO2. Rezultati su to 30,8 milijuna kuna vrijedne energetske obnove kompleksa zgrada velikogoričkih srednjih škola. Zagrebačka županija za ovu je investiciju polovicu sredstava osigurala iz EU fondova, a drugu polovicu u vlastitom proračunu.

energetski
Foto: Zagrebačka županija / Dražen Kopač

– Energetska obnova je završena, no vrlo brzo ovdje ćemo imati ponovno veliko gradilište. Srednja strukovna škola Velika Gorica značajno će se dograditi učionicama i praktikumima u kojima će učenici učiti radeći na suvremenim strojevima kako bi, kad dođu na tržište rada, itekako bili konkurentni i kompetentni – rekao je župan Stjepan Kožić.

Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju je projekt vrijedan 100 milijuna kuna kojemu je velikogorička srednja strukovna škola nositeljica, Zagrebačka županija 80 milijuna kuna osigurala iz EU fondova, a preostalih 20 milijuna kuna u svom proračunu.

energetski
Foto: Zagrebačka županija / Dražen Kopač

Uz velikogoričku, energetski je obnovljena SŠ Vrbovec i PŠ Rakov Potok, a u punom jeku su radovi na OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu. Za obnove navedene četiri škole Zagrebačka županija osigurala je 35 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava povukla iz EU fondova.

– S energetskim obnovama nastavljamo dalje! Projekti su spremni za još šest škola i tri doma zdravlja, od kojih je jedan i velikogorički – istaknuo je župan Kožić.

energetski
Foto: Zagrebačka županija / Dražen Kopač

Ačkar: U Velikoj Gorici energetski obnovljene tri škole

– Ovo je je treća energetski obnovljena škola na području Velike Gorice, koja uz OŠ Nikole Hribara i OŠ Vukovina, koje je energetski obnovio Grad, sada čini jedno ljepše naličje našeg grada – rekao je obnašatelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Foto: Zagrebačka županija / Dražen Kopač

Ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica Miroslav Antolčić istaknuo je kako se u 60 razrednih odjela školuje 1363 učenika koji od sada imaju puno ugodniji prostor za rad i učenje – rekao je Antolčić.

Foto: Zagrebačka županija / Dražen Kopač

 

Objava Župan Kožić i v.d. gradonačelnik Ačkar obišli energetski obnovljenu zgradu goričkih srednjih škola: Uskoro dogradnja kompleksa u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.