Prijava

Vaša prijava

Potres oko 23:15 sati uznemirio stanovnike Velike Gorice, Zagreba i okolice: Srce mi je u petama, ovo je zatreslo tu negdje kod nas…

[]

potres

U kasnu večer u utorak, oko 23:15 sati, stanovnike Velike Gorice, Zagreba i okolice uznemirio je potres. Društvene mreže odmah su preplavili zabrinuti pa čak i panični statusi građana koji su uglavnom pretpostavljali, prije nego su počele stizati službene informacije, kako je epicentar ovoga puta bio negdje oko našeg glavnog grada, a ne na Banovini.

Dio ljudi je samo osjetio solidnu trešnju koja je potrajala više sekundi, dok su drugi napisali i da su čuli neku detonaciju prije potresa.

EMSC je objavio kako je u 23:15 minuta zabilježen potres u Sloveniji blizu granice s Hrvatskom, otprilike 12 kilometara od Zaprešića s epicentrom negdje pokraj Brežica na dubini od 5,8 kilometara. Taj je potres bio magnitude 2.5 po Richteru. Prema zasad dostupnim podacima upravo je taj potres, iako ne previše snažan, izazvao zabrinutost kod naših ljudi.

Posljednji jači potres koji se osjetio i na našem području bio je onaj prošli petak s epicentrom na Banovini magnitude 3.4 po Richteru.

Objava Potres oko 23:15 sati uznemirio stanovnike Velike Gorice, Zagreba i okolice: Srce mi je u petama, ovo je zatreslo tu negdje kod nas… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.