Prijava

Vaša prijava

Poduzetnici, stižu nove bespovratne potpore: Grad Velika Gorica će uskoro raspisati novi javni poziv za dodjelu novčane pomoći

[]

potpore

Dobre vijesti stižu za goričke male poduzetnike iz gradske uprave. Uskoro mogu očekivati raspisivanje novog javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora. Trenutačno je u javnom savjetovanju Prijedlog pravilnika o dodjeli potpora subjektima malog gospodarstva u proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima pogođenim pandemijom Covid-19. Savjetovanje završava 23. travnja i nakon toga se može očekivati raspisivanje javnog poziva.

– Zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom Covida-19 i negativnih gospodarskih učinaka na poslovanje velikogoričkih subjekata malog gospodarstva, Grad Velika Gorica uvodi mjeru bespovratne financijske potpore – ističu iz goričke uprave.

Kriterij za dodjelu potpora je postotni pad poslovnih prihoda, a visina potpore ovisi o broju zaposlenih. Maksimalni iznos potpore po zaposlenom može iznositi do 3.000 kuna. Maksimalni broj zaposlenih za obračun potpore po obrtu ili trgovačkom društvu je pet. Ako je ukupno zatraženi iznos sredstava veći od osiguranih sredstava, prednost imaju prijavitelji s  većim postotnim padom poslovnih prihoda ili primitaka.

Potpora je namijenjena mikro i malim subjektima malog gospodarstva sa sjedištem, a obrtnicima i s prebivalištem na području Grada Velike Gorice. Pravo na potporu imaju poduzetnici koji imaju najmanje jednu zaposlenu osobu u punom radnom vremenu (vlasnik ili zaposleni radnik), koji nisu bili u blokadi do dana podnošenja zahtjeva, da nemaju dugovanja prema Gradu Velikoj Gorici i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada i da obavljaju djelatnost koja će se utvrditi javnim pozivom.

Potpora se odobrava za osnovna i obrtna sredstva. Poduzetnik ne može ostvariti pravo na potporu za pokriće istih troškova za koje je već ostvario pravo na potporu iz drugih proračuna (državni, županijski, gradski).

Na temelju javnog poziva koji je Grad raspisao u veljači ove godine, potpore je dobilo 85 goričkih malih poduzetnika, a ukupno je podijeljeno 813.000 kuna. Objavljujući dobitnike potpora v.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar je tada najavio da će uskoro predstaviti nove mjere pomoći. Kako stvari stoje, nova pomoć stiže ubrzo.

 

Objava Poduzetnici, stižu nove bespovratne potpore: Grad Velika Gorica će uskoro raspisati novi javni poziv za dodjelu novčane pomoći pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.