Prijava

Vaša prijava

Ministar Josip Aladrović u Velikoj Gorici: Najavljena izgradnja Centra za starije osobe u Podložnici. Zemljište i sredstva su već osigurani

[]

centar

 

V.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar, u društvu Josipa Aladrovića, ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, predstavio je u petak projekt izgradnje Centra za starije osobe, koji će se graditi u Podložnici. Ovaj je susret rezultat višemjesečnih sastanaka vodstva grada Velike Gorice i resornog ministarstva na kojima su se rješavala sva pitanja vezana uz realizaciju ovog projekta.

– Idejni projekt je napravljen, zemljište je već desetak godina u našem vlasništvu. Nadam se da će suradnja s ministarstvom u vrlo skorom roku dati rezultat kako bismo realizirali ovaj projekt – ističe Ačkar.

centra

Ministar Aladrović je zahvalio sadašnjem, ali prema njegovim riječima i budućem gradonačelniku na pozivu, kako bi zajedno predstavili projekt izgradnje Centra za starije osobe, kojeg je inicirao Grad Velika Gorica. No zbog zakonske regulative, grad kao jedinica lokalne samouprave ne može biti osnivač jednog takvog centra pa se pristupilo razgovorima s resornim ministarstvom.

centra

– Mi smo kao resorno ministarstvo kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti predvidjeli oko 370 milijuna kuna, upravo za izgradnju centara za starije osobe. Ti centri pružat će usluge dnevnog boravka, trajnog boravka i usluge pomoći u kući. Zagrebačka županija se uistinu nalazi u visokom prioritetu potreba za ovakvim sadržajem, a Grad Velika Gorica najaktivnije je sudjelovao u pripremi ovog sadržaja. Siguran sam da će to rezultirati jednim takvim centrom koji će na ovom prostoru ubrzo niknuti – optimistično najavljuje ministar Aladrović.

centra

Pohvalio je Aladrović i gradsku socijalnu politiku koja brine o onima najpotrebitijima, tako da će realizacija ovog projekta još dodatno podići razinu skrbi prema građanima treće životne dobi. Ačkar je na kraju naglasio da ovaj projekt znači poboljšanje kvalitete života za naše starije sugrađane, gdje će moći ostvariti punu zdravstvenu i socijalnu skrb.

centra

Objava Ministar Josip Aladrović u Velikoj Gorici: Najavljena izgradnja Centra za starije osobe u Podložnici. Zemljište i sredstva su već osigurani pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.