Prijava

Vaša prijava

Obavijest


gsg2

Obavještavamo Vas da je 30. travnja 2015. godine objavljen Javni poziv (ENU-22-23/2015) fizičkim osobama za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća. Jedna od ključnih promjena u provedbi programa u odnosu na prošlu godinu je ta da se na javni poziv mogu javiti svi građani koji zadovoljavaju uvjete propisane javnim pozivom, neovisno o tome u kojoj se jedinici lokalne samouprave nalaze, a prijava se šalje direktno u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Izmjenama programa izmijenila se i definicija obiteljske kuće te se sada za sufinanciranje mogu prijaviti kuće s najviše 3 stambene jedinice ili građevinske bruto površine do 600 m2 s više od 50% bruto podne površine namijenjeno stanovanju.

Isto tako je usvojeno i ukidanje izrade glavnog projekta za sve mjere osim za ugradnju sustava s fotonaponskim pretvaračima, što je znatno pojednostavilo proceduru i smanjilo troškove. Biti će potrebno napraviti energetski pregled prije početka radova i nabaviti energetski certifikat po njihovom završetku. Izradu energetskog certifikata građani će zatražiti od ovlaštenih certifikatora s popisa koji je objavljen uz Javni poziv, a njihov trošak u potpunosti snosi Fond. Ukinut je i sustav bodovanja te se tako građani mogu prijaviti za jednu ili više mjera, a prijave se zaprimaju i obrađuju po redoslijedu zaprimanja. Imajući u vidu iskorištavanje sredstava za maksimalno četiri mjere moguće je dobiti od maksimalno 84.000 kuna (40%) do 168.000 kuna (80%) za jednu obiteljsku kuću.

Za više informacija u privitku se nalazi Vodič Kako do bespovratnih sredstava za sufinanciranje energetske obnove obiteljske kuće, dok sam Javni poziv, popis ovlaštenih certifikatora i sve potrebne obrasce možete pogledati na web stranici

http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp?s=enobnovakuca

 

http://www.fzoeu.hr/hrv/pdf/VODIC%20Kako%20do%20sredstava%20za%20energetsku%20obnovu%20kuca%202015.pdf (vodič)

 

http://www.fzoeu.hr/hrv/pdf/Letak_FZOEU_primjer_18.pdf  (Letak)


Učenici iz Barbana posjetili našu školu