Prijava

Vaša prijava

DAN HRVATSKIH BRANITELJA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE 01.07.2017. GODINE U ZAPREŠIĆU


Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije obilježava se 27. lipnja u spomen na taj dan 1991. godine kada je na pokupsko ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde.

Delegacija Zagrebačke županije, Grada Zaprešića i Općine Pokupsko jučer je ispred spomen obilježja braniteljima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, postavljenom na mostu u Pokupskom, zapalila svijeće, a potom su u rijeku Kupu spušteni vijenci i bijele ruže u spomen na sve poginule.
U izaslanstvu su bili župan Stjepan Kožić, njegovi zamjenici Hrvoje Frankić i Nadica Žužak, predsjednik Županijske skupštine Mihael Zmajlović, gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk, načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić te članovi Tima za organizaciju Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Vijence su položili i predstavnici braniteljskih udruga, dok je molitvu predvodio župnik crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Pokupskog vlč. Antun Pećar.
Ovogodišnji grad domaćin Dana branitelja je grad Zaprešić gdje će se večeras otvoriti izložba ratne zbirke crteža Ivana Lackovića Croate pod nazivom „CRNO i CRVENO“ s početkom u 19 sati u Muzeju Matija Skurjeni (Aleja Đure Jelačića 8, II. kat, Zaprešić).

Centralna svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održat će se u subotu, 1. srpnja,s početkom u 11 sati na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću.
Središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije subotu, 1. srpnja 2017. na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću, s početkom u 11:00 sati.

 

Program događanja:
10:00 Okupljanje uzvanika i postrojavanje postrojbi na Trgu Ivana Pavla II.
11:00 Početak programa; obraćanje visokih uzvanika na Trgu Ivana Pavla II.
11:45 Polaganje vijenaca kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata na Trgu
žrtava fašizma
12:00 Sveta Misa u crkvi sv. Ivana Krstitelja
12:45 Zajedničko druženje uz glazbu i ručak u šatoru na Trgu Ivana Pavla II.
Na svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije sudjelovala je i Udruga Hvidr-e , Velika Gorica…

 


FRIK IZ KVARTA E moj sokole