Prijava

Vaša prijava

'Nosit ćemo startasice za pomoć Vukovaru, ali i domaćoj proizvodnji'


U popularnim startasicama, tenisicama koje proizvodi tvornica Borovo, od iduće školske godine hodat će i učenici zagrebačkih osnovnih škola Gračani te Odra. Ravnatelji tih škola od Borova su nedavno zatražili ponudu, a oni su im ponudili tenisice Startas po cijeni od 89 kuna plus PDV.

 Roditelji ipak imaju zadnju riječ, no većina njih oduševljena je idejom da na ovaj način pomognu domaćoj proizvodnji.

- Od iduće školske godine učenici će dolaziti u crvenim i plavim startasicama, ovisno koja boja im je draža. Djeca iz prvog razreda će nositi tenisice koje nemaju vezice, jer većina njih ne savlada vezanje tako rano.

eko proizvod Čak 90 posto roditelja se složilo s idejom, tako da vjerujem da će zaista i kupiti djeci te tenisice.

Riječ je o domaćem proizvodu, koji je uz to i jako kvalitetan i ekološki, pa je zato Vijeće roditelja u suradnji s vodstvom škole krenulo u realizaciju ideje - kaže ravnatelj Vatroslav Gabrić, čiju školu pohađa 340 učenika. Djecu je ideja oduševila. Dobro znaju za domaću tvornicu i tenisice koje proizvode, osim toga, svjesni su da na ovaj način pomažu domaćoj proizvodnji, kao i ekonomiji grada Vukovara, u kojem se tvornica nalazi.

- Sretna sam što ću kupiti ove tenisice i nositi ih u školu. Osim toga, na ovaj ćemo način svi biti jednaki - neki se neće praviti važni jer nose jako skupe tenisice, a oni čiji roditelji nemaju dovoljno novca neće se morati sramiti jer nemaju markiranu obuću - kaže Tea Kos, učenica sedmog razreda.

inicijativa Slično razmišlja i njezin godinu dana mlađi kolega Ivan Kljujer.

- Nije baš da imamo još puno tvornica, pa sam sretan što ćemo i mi učiniti ono malo koliko možemo da Borovu ide bolje. Nadam se da će i drugi slijediti naš primjer - kaže 12-godišnji Kljujer.

Ovu hvalevrijednu inicijativu nedavno je započela OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici, a pridružilo se još osam škola diljem naše zemlje, između ostaloga i jedna iz Vukovara. U Borovu kažu da su jako sretni akcijom koja se pokrenula jer će njihovu tvrtku učiniti još prepoznatljivijom na tržištu.

- Sve je krenulo iz Velike Gorice, kad su roditelji samoinicijativno pozvali jedni druge da kupuju naše tenisice, a onda se proširilo dalje. Svim školama odobravamo popust, tako da se nadam da je ovo početak jedne lijepe suradnje - kaže Martina Tomljenović, voditeljica marketinga Borova.