Prijava

Vaša prijava

ŽIVOTNI PAD ODLIKOVANOG NATPORUČNIKA HV-a Prebio suprugu u svađi oko njezine rastrošnosti


Natporučnik Zlatko M. (45), službenik Doma Glavnog stožera Oružanih snaga (DGSOS), uhićen je prije desetak dana u svojoj kući na području Novog Zagreba zbog sumnji da je teško premlatio svoju suprugu, a u pretresu kuće istražitelji su otkrili pravi mali arsenal ilegalnog oružja - automatsku pušku, tromblonske mine i veliku količinu streljiva.

Kako doznajemo, obiteljske nesuglasice bračnog para traju već najmanje godinu dana, a sve je eskaliralo i pretočilo se u nasilje kad mu je kobnog dana oko 20.30 sati, nakon povratka kući, supruga prigovorila zašto nije platio neki račun. Prema neslužbenim informacijama, Zlatko M. je supruginu navodnu rastrošnost odlučio prekinuti na drastičan način, što njoj nikako nije sjelo pa je počela prepirka popraćena psovkama i udarcima.

Natporučnik je ženi nanio ozljede, hematome po glavi i tijelu, a navodno ju je gurno i niz stepenice pa je kratko bila i u nesvijesti. Kad se smirio, pozvao je Hitnu pomoć koja je nesretnu ženu odvela u bolnicu, a u njegovu su kuću brzo došli i vojni policajci koji su pretražili imanje te pronašli kalašnjikov s nekoliko okvira, i oko tisuću metaka od kojih je 850 baš za tu automatsku pušku. Našli su mu i dvije tromblonske mine.

Nakon dovršetka kriminalističke obrade kazneno je prijavljen za nanošenje tjelesnih ozljeda, obiteljsko nasilje i nedozvoljeno držanje oružja, a istražni sudac Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio mu je jednomjesečni pritvor u Remetincu.

Dodajmo da se uhićeni natporučnik u lipnju ove godine našao među 240 osoba koje je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlikovala Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu.