Prijava

Vaša prijava

IDEJA KOJA SPAŠAVA RODITELJE OD VISOKIH TROŠKOVA Skupe igračke koja vaša djeca obožavaju više ne morate kupovati! Postoji znatno jeftiniji način...


Kuća vam je puna dječjih igračaka, čija je jedina svrha da razbacane naokolo sakupljaju prašinu i glume nagazne mine zbog kojih imate ogrebane dlanove i natučena koljena? Izbijaju li zbog toga svakodnevne svađe s vašim potomstvom? Žalite li ponekad što ste potrošili previše novca na sve te stvari kojima se na kraju vaše najmilije stvorenje ne želi igrati?

Postoji rješenje za to. Zove se Kockoteka i zapravo je svojevrsna knjižnica za legiće. Dođete - ali ne fizički jer je riječ o online servisu, odaberete paket i vaš je na mjesec dana. Dolazi vam paketom na kućnu adresu. Potom ga vratite i uzmete novi. Platite članarinu. Mirni ste. I bogatiji za nekoliko stotina kuna, ovisno o apetitima vašeg dražesnog bića. Neki setovi Lego kockica, naime, koštaju i po tisuću kuna.

Isti problemi

- Primijetili smo da nam se sin određeno vrijeme igra novokupljenim setom, ali ubrzo na tržište izađu novi setovi koje on poželi, dok mu ostali setovi više nisu zanimljivi. U razgovoru s rodbinom i prijateljima shvatili smo da i drugi roditelji imaju sličan problem. To nas je nagnalo na ideju o posuđivanju Lego setova kako bismo djetetu pružili sate igre po puno povoljnijoj cijeni od kupnje kockica - pričaju Kristina Kraljević i Božidar Runje, mladi bračni par kojima se u poslu priključio prijatelj Dubravko Ranogajec.

Zajedno su pokrenuli posao koji je dobro krenuo. Kockoteka.hr nudi više od 160 Lego setova, a mjesečna pretplata je 150, odnosno 200 kuna. Jeftinija pretplata omogućava najam jednog Lego seta, a napredniji je namijenjen onima koji žele složiti dva modela. Sistem je jednostavan: dijete (ili roditelj koji voli legiće, ne budimo egoisti) odabere koje setove želi slagati pa na internetu označi popis želja. Kad neki set postane dostupan, javlja se korisniku. On, ako ga još uvijek želi, potvrdi najam i nakon toga mu paket dolazi doma. Osim toga, pruža se i usluga čišćenja setova, a svaki vraćeni set se uvijek čisti i dezinficira.

Čisto i uredno

- Moja Zoe ima osam godina i obožava Lego kockice. Sad želi složenije setove, koji su zaista jako skupi, a onda se nakon mjesec dana više ne želi igrati njima jer ih je složila i dosadni su joj. Zato smo odlučili unajmljivati te igračke: čiste su, uredne, lijepo zapakirane, a kad ih složi, vratimo ih. To je velika ušteda, a i nemamo još više igračaka po kući. Obje smo jako zadovoljne - ističe Ilona Poskhova iz Velike Gorice, koja je uzela napredniji model pretplate koji njenoj kćeri omogućava da mjesečno složi dva seta kockica.