Prijava

Vaša prijava

MLADOM UBOJICI KOJI JE TRUDNU CURU NOŽEM IZBO 73 PUTA SMANJILI KAZNU Žalio se na presudu u drugom slučaju: Tatinim Mercedesom zgazio i usmrtio pješaka


Dok David Komšić (20) u remetinečkoj ćeliji čeka skori početak suđenja za teško ubojstvo Kristine Krupljan (18), koju je lani u veljači bešćutno izbo 73 puta na zagrebačkoj Volovčici, u zatvor mu je stigao pisani otpravak pravomoćne presude prema kojoj će, umjesto dvije godine, odslužiti 14 mjeseci za smrt Josipa Kolarića (72), kojeg je očevim Mercedesom pregazio prije dvije godine na zagrebačkim Sveticama.

Nakon što je ljetos Komšiću na Odjelu za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu nepravomoćno izrekao dvogodišnju robiju, njegova je obrana najavila žalbu, koja je očito dala rezlutata jer je drugostupanjski velikogorički Županijski sud kaznu umanjio za deset mjeseci.

Prijetnje

Naime, na suđenju i u tužbi obrana je ukazala na to da bi krivnju trebalo podijeliti, pa čak i prebaciti u većoj mjeri na pješaka jer glavni uzrok nesreće nije Komšićeva nepropisna vožnja, nego činjenica da je Kolarić kao pješak prelazio cestu dok je na semaforu za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo.

Iako je pješak, inače otac osmero djece, bio u prekršaju, i Komšić je neposredno prije stravičnog naleta počinio dva prekršaja jer se nepropisno prestrojavao neposredno prije križanja Vukovarske i Donjih Svetica te nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti. Osim toga, Komšićeva je obrana smatrala i da prvostupanjski sud pri određivanju visine kazne nije u dovoljnoj mjeri “vrednovao Komšićevu mladost i neosuđivanost”.

Nedavno je, podsjetimo, Komšić zaradio još jednu optužnicu, prema kojoj je Kristini na ulici, tri mjeseca prije nego što je brutalno ugasio život 22. veljače prošle godine ispred kuće, prepriječio put, demolirao joj auto i pritom joj protupravno oduzeo slobodu. U tom zločinu na Bukovačkoj cesti, zbog kojeg mu prijete do tri godine zatvora, Komšić nije bio sam, nego su mu u iživljavanju, vrijeđanju i zastrašivanju Kristine pomogli njegovi prijatelji Armend i Arjan Rexhepi te Filip Filipović.

Zločin 

Zbog tog incidenta, u kojem je i ozlijeđena jer joj je glavom udarano i o volan, Kristina je tri mjeseca kasnije, točnije na dan ubojstva, pozvana u tužiteljstvo kako bi dala iskaz. Međutim, iste je večeri Komšić, ponukan ljubomorom i željom za odmazdom, ugasio njezin život. Prvo ju je lijevom rukom pritisnuo za vozačko sjedalo kako se ne bi mogla micati, a potom ju je divljački izbo nožem znajući da je u novoj ljubavnoj vezi i da je trudna s drugim.

Zbog tog posljednjeg zločina, Komšić će 1. veljače sjesti na optuženičku klupu Županijskog suda u Zagrebu. Mladenačka ljubav Kristine i Davida, koja je s prekidima trajala od osnovne škole, okončana je na najgori mogući način - okrutnim zločinom koji je zaprepastio cijelu zemlju.


Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva