Prijava

Vaša prijava

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Snimljene šokantne scene nakon još jedne pucnjave u Splitu: Prvi doznajemo tko je ranjeni 27-godišnjak


Jedan u nizu brutalnih obračuna u Splitu dogodio se sinoć oko 19.45 sati kada je u kafiću Klo propucan 27-godišnjak otprije poznat policiji. I dok je mladić izvan životne opasnosti, policija još uvijek traga za 36-godišnjim napadačem.

Pucnjavi je, kako je izvijestila policija, prethodila svađa, nakon čega je 36-godišnjak izvadio pištolj i propucao 27-godišnjaka.

Na šokantnim fotografijama koje je objavio portal Dalmacija Danas, a koje je snimio netko od prolaznika, vidi se kako propucani mladić leži na podu sav krvav, dok mu drugi koji su se našli u blizini, odjećom pokušavaju zaustaviti krvarenje.

Policija još istražuje motiv napada koji je zgrozio Splićane, no nagađa se kako je obračunu kumovao novac.

Očevid na mjestu oružanog sukoba u Splitu

Ranjeni 27-godišnjak otprije poznat policiji je Marko Bekavac koji je kao 17-godišnjak nožem 2008. ubio 21-godišnjaka na Bačvicama za što je bio osuđen na pet godina maloljetničkog zatvora.

- Da sad rečen da to nisan tija napraviti, to više nikome nije ni bitno. Bija san te večeri na kokainu, uboja san ga jedan put i nada san se da će taj momak ostati živ, ali, nažalost, on je umra. Zbog toga san posta ubojica i ovakav i onakav, a i prije toga san bija u Turopolju, u Požegi... Stvorila se o meni slika ka da san ne znam šta. Zbog toga ja jesan ubojica i to se nikad neće prominiti, ni za deset ni za dvadeset godina, ali sve ovo posli šta se događalo veže mi se za to ubojstvo, za šta san kaznu odslužija - kazao je Bekavac 2016. godine za Slobodnu Dalmaciju kada je samoinicijativno izišao iz bolnice polomljenih ruku i nogu, s teškim ozljedama glave, nakon što je krajem rujna te godine bio žrtva otmice i premlaćivanja.

video split 

Naime, u krugu jedne autopraonice dočekala su ga, kako je kazao, četvorica muškaraca te su ga pogodili hicima iz elektrošokera, izudarali šakama, nogama i palicama te ubacili u kombi. Nakon toga, bez svijesti i brutalno pretučenog, izbacili su ga u garaži na drugom kraju grada. Bekavac je tada tvrdio da ne zna tko je to učinio, a napadače policija do danas nije otkrila.

Bekavac je bio osumnjičen i da je pokušao ubiti D.M., no nakon četiri mjeseca provedena iza rešetaka, prijava protiv njega je odbačena.

Krajem listopada 2016., mjesec dana nakon premlaćivanja, policija ga je u Velebitskoj ulici uhvatila s pištoljem 'PHP' kalibra 9 mm i spremnikom streljiva. Na Prekršajnom sudu kažnjen je s 15 tisuća kuna za nedozvoljeno posjedovanje i nabavu oružja i streljiva. Kazao je tada sucu da se bojao za svoj život i da je zato nabavio oružje.

– Za mene više nema mista na toj prljavoj ulici. Želin mir i da se sve ovo, ne zaboravi, nego da se nakon nekog vrimena kaže: 'Evo, momak je napokon naša pravi put' – kazao je Bekavac za Slobodnu Dalmaciju.

Posljednji poznati slučaj pucnjave u kojem je Bekavac sudjelovao zbio se pak prošle godine na Bačvicama kada je propucao 27-godišnjeg T.M. u lijevu natkoljenicu zbog dobacivanja djevojci koja se nalazila u njegovom društvu.

S druge strane napadač koji je jučer prostrijelio Bekavca, doznaje RTL iz krugova bliskih istrazi, 36-godišnji je I.G. kojeg se povezuje sa splitskim kamatarskim podzemljem.

Riječ je o bivšem boksaču i profesoru kineziologije koji je 2012. osuđen zbog iznude, prijetnji i sklapanja lihvarskih ugovora. On je bio mozak iznuđivačkog trojca koji je putem oglasnika nudio 'povoljne kredite' od 5 do 15 tisuća eura uz tjednu kamatu od 20 posto.

Nasilje na ulicama postalo je sve češće u Splitu, a samo ove godine zabilježena su dva propucavanja prije ovog.

Podsjetimo, u siječnju je u Ulici Škrape propucan Miho Frančeski (26) zvani Miho Munja, također stari znanac policije. Frančeski je, nakon što je završio u bolnici, navodno sam izvadio zrno iz noge i hvalio se kako ga je pojeo. U ožujku Miho Munja propucao je umirovljenog branitelja (57) i njegovog 26-godišnjeg sina , navodno jer mu je ovaj oduzeo prednost dok se vozio u automobilu.

U noći s ponedjeljka na utorak pak jedan je policajac teže ozlijeđen, dok su trojica njegovih kolega zadobili lakše ozljede kad su zatekli dvojicu provalnika u pljački kioska Tiska na splitskom Spinutu. Jedan od njih napao ih je nožem, a oni su upotrijebili vatreno oružje i ranili ga, dok su drugog u međuvremenu uhitili.


208. Matičin četvrtak