Prijava

Vaša prijava

HOĆE LI HRVATSKA TUNISU IZRUČITI NAVODNOG MOSSADOVOG UBOJICU KOJI JE PAO U ZAGREBU? Županijski sud u Velikoj Gorici objavio kada će donijeti odluku


Županijski sud u Velikoj Gorici u utorak bi trebao odlučiti hoće li Hrvatska Tunisu izučiti bosanskohercegovačkog državljanina Alena Čamdžića, kojeg se po pisanju medija povezuje s ubojstvom Tunižanina Mohameda Zouarija, zrakoplovnog inženjera navodno povezanoga s Hamasom.

Ročište na kojem će Izvanraspravno vijeće odlučivati o tom zahtjevu iza zatvorenih vrata zakazano je za utorak prijepodne, a očekuje se da bi istoga dana mogla biti objavljena i nepravomoćna odluka, doznaje se na velikogoričkom sudu.

U slučaju da sud odobori izručenje, izručenik se može žaliti Vrhovnom sudu do čije se odluke odgađa njegovo eventualno izručenje.

Alen Čamdžić uhićen je 13. ožujka na zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman, temeljem međunarodne potrage Interpola Tunis.

Mediji su ranije prenijeli izjavu tuniškog dužnosnika koji je objavio da su identificirali dvojicu osumnjičenika za Zouarijevo ubojstvo, te da je jedan od njih uhićen u ožujku u Hrvatskoj.

Zouari, koji je bio pripadnik vojnog krila Hamasa, ubijen je u prosincu 2016. blizu svojeg doma u tuniskom gradu Sfaxu.

Tunižansko pravosuđe u srijedu je ustvrdilo da je jedan od optuženih izraelskih špijuna za ubojstvo Hamasovog inženjera uhićen u Hrvatskoj, objavio je Jutarnji list pozivajući se na Times of Israel.


Škola u prirodi