Prijava

Vaša prijava

PO DANU UGLEDNA DJELATNICA BOLNICE, U SLOBODNO VRIJEME VRTLARICA Farmaceutska tehničarka ide pola godine u zatvor


Farmaceutska tehničarka iz jedne zagrebačke bolnice P. S. (37) zbog vrtlarskih poteza s druge strane zakona završila je pod lupom policije, a potom i velikogoričkog tužiteljstva.

U dvorištu njezine kuće u blizini Čiča indijska konoplja klijala je kao luda. Istražitelji su utvrdili da je neutvrđenog dana početkom prošle godine pa sve do 27. rujna u slobodno vrijeme vodila brigu o opojnom vrtu u kojem je posadila više sjemenki kanabisa koje je pažljivo zalijevala i izlagala suncu. Njezino vrtlarenje prekinula je policija 27. rujna kada su joj oduzeli 11 stabljika indijske konoplje, od kojih je najniža imala 73, a najviša 132 centimetra.

Potom su izmjerili i da stabljike imaju 349 grama lišća te da sadrže 0,3 posto psihotropne tvari tetrahidrokanabinola koja se nalazi na Popisu opojnih tvari i iz kojih se može dobiti krajnji opojni proizvod. Ubrzo je P. S. kazneno prijavljena za (ne)djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno za posjedovanje droge. Prijava je rezultirala optužnicom i sudskim postupkom, odnosno nagodbom.

Krivnju je priznala te je pravomoćno osuđena na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana, a mora nadoknaditi i 1000 kuna sudskih troškova. Kome je bila namijenjena trava, nije poznato