Prijava

Vaša prijava

NEUGODNO ISKUSTVO NAŠEG POZNATOG TELEVIZIJSKOG VODITELJA 'Je li me strah stršljena? Neki dan su me napale tri ose, morao sam se praviti polumrtav...'


Ovo ljeto se aktualizirala tema stršljena zbog čijih uboda građani dolaze na Hitnu pomoć. Stršljeni su u nekim dijelovima Slavonije posljednjih dana postali velika opasnost za ljudsku populaciju. To se ponajprije odnosi na područje Požege i Požeško-slavonske županije gdje je unazad mjesec dana povećan broj liječničkih intervencija zbog napada stršljena na ljude, ali proteklog je vikenda i na području Pokupskog zabilježen jedan smrtni slučaj nakon uboda opasnog insekta.

Pitali smo neke naše javne osobe boje li se one stršljena.

Novinarka Daria Marjanović za Jutarnji kaže da ih se boji, a postoji i priča iza toga kako je shvatila koliko su zapravo opasni.

- Prije dosta godina za ‘Živu istinu’ snimala sam priču o dečku kojeg je napao roj stršljena i jedva je preživio. Liječnici su ga proglasili medicinskim čudom - prepričala je događaj.

Televizijski voditelj Duško Ćurlić također ne skriva strah od ovih životinja.

- Tko ih se ne bi bojao? - konstatira.

- Strah je opravdan u mom slučaju jer sam kao klinac preživio ‘bliski susret’ sa stršljenom koji se doslovno zaletio u mene, ali me srećom nije upiknuo nego je odletio dalje - kaže Ćurlić koji se tako ipak izvukao od napada.

Još jedan njegov kolega s TV ekrana, Mario Sedmak, doživio je najsvježije neugodno iskustvo na ovoj listi sugovornika, i to baš prošlog tjedna. Iako, ne sa stršljenima.

- Prije dva dana, u vrijeme užine, na moj sendvič ustremile su se i tri ose. Mahao sam neumorno kako bih ih otjerao, ali sam shvatio da odlaze tek kad se praviš polumrtav. Ne znam pali li to i kod stršljena - kazao je Sedmak.