Prijava

Vaša prijava

Njezine fotografije osvježavaju dan


Pregledavajući ovog mjeseca Instagram, za oko nam je zapeo profil upečatljiva i nadasve simpatična imena - Planteraj. Otvorivši ga, ugledali smo pregršt prekrasnih "zelenih" fotografija koje pršte posebnom energijom. Kako bismo upoznali ženu koja iza njega stoji, zaputili smo se u zagrebačku Svetu Klaru, gdje nas je dočekala nasmijana, i baš poput svojih objava, vedra, 33-godišnja Iva Šego. Stan ove mlade mame obiluje biljkama, a mnogo svojega slobodnog vremena posvećuje upravo brizi i njezi svojih biljnih ljubimaca.

IG 1 

- Oduvijek volim biljke. One su moj raj za oči, a koncept povezivanja s ljubiteljima bilja, cvijeća i prirode općenito, koja je u posljednje vrijeme uzela maha na Instagramu, dala mi je ideju da se i ja priključim u tu zgodnu razmjenu iskustava ponajviše preko fotografija. I tako se rodio Planteraj - s osmijehom nam prepričava Iva, diplomirana ekonomistica s desetogodišnjim stažom u marketingu. Raduje ju, kaže, ideja o stvaranju novog, čišćeg i zdravijeg planeta kojem svi možemo pridonijeti razmišljanjem i odgovornim ponašanjem. Povlači ovdje Iva paralelu s Instagramom i internetom općenito i govori da s jedne strane imamo mogućnost objavljivati "isprazne selfije", ali i naučiti mnogo i uživati te stvarati i širiti lijepe i pozitivne ideje, što i ona svojim Planterajem nastoji činiti.

IG 2

IG 3

- Planteraj radim srcem i spontano, pa je on tako rezultat čiste emocije, "Planteraj radim srcem i spontano. On je rezultat čiste emocije, trenutka u danu, faze ili umjetničke slike koju želim predočiti i podijeliti s pratiteljima" trenutka, faze ili umjetničke slike koju želim predočiti i podijeliti s pratiteljima. Nekad su te objave čista ljepota koju želim podijeliti s pratiteljima, primjerice cvijet nakon kiše ili lijepa misao koja mi naiđe pri šetnji parkom - otkriva dodajući da na svojem profilu rado i predlaže razna rješenja kako s kućnim biljkama obogatiti svoj životni prostor. "Zeleni prst" naslijedila je od mame, a biljke, boje i mirisi koje priroda stvara fasciniraju je oduvijek.

IG 4

Prisjetila se tako trenutka iz djetinjstva kad je kao šestogodišnja djevojčica otkrila bosiljak. - Trčala sam tada doma mami kako bih joj obznanila da sam pronašla predivnu novu biljku - prisjeća se smijući se. Iva svoj dom na tjednoj bazi obogaćuje novim zelenim stanovnicima. Pronalazi ih u prirodi, kupuje u trgovačkim centrima i trudi ih se što više uzgojiti samostalno. O njezi i brizi educira se čitajući hortikulturalne enciklopedije, ali i slušajući iskustva dragih joj ljudi. Ponekad, savjetuje nam, najjednostavnije je pogledati i "poslušati" biljku - ona će nam sama, uvjerena je ova zaljubljenica u botaniku, najbolje dati do znanja što joj je potrebno.

IG 5

IG 6 

Tekst 1

Ivu i njezin Planteraj možete pratiti na možete pratiti na Instagram profilu.

Foto: Berislava Picek / Hanza Media