Prijava

Vaša prijava

PREDSJEDNICA SE OGLASILA O AFERI SMS: 'Galićevu ostavku prihvatit ću do kraja tjedna. Ne bih rekla da je njegova ostavka ujedno i priznanje krivnje'


Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nalazi se u Velikoj Gorici gdje je sudjelovala na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Novinare je zanimao njen komentar ostavke njenog savjetnika za obranu i nacionalnu sigurniost Vlade Galića.

- Zatražio je razjerešenje zbog moralnih i etičkih razloga i ja ću tu ostavku prihvatit ću do kraja tjedna. Istraga se vodi i ja se u tu istragu ne mogu i ne želim mješati. Ne bih rekla da je ova ostavka priznanje njegove krivnje. Sve će se znati kad se sprovede istraga do kraja, a meni je rekao da nema veze s  onim za što ga se optužuje, kazala je predsjednica.

Komentirala je i mogući fijasko s nabavkom borbenih aviona F-16 od Izraela.

- Ne vidim zašto bi ministar Krstičević trebao odstupiti. Pregovori SAD-a i Izraela su u tijeku i mi tu ne možemo sudjelovati. Ne vidim odgovornost ministra. Mislim da je bolje da se postupak provede temeljito i do kraja. Ova vlada imala je hrabrosti otvoriti javni natječaj i neka se sve sprovede do kraja.

Hrvatska nema vremena za gubljenje obzirom na stanje zrakoplovstva. Napravljeni remont Migova bio je loš pa ih evo na Plesu na zemlji. Moramo brzo djelovati jer ovi MIG-ovi koje imamo ne lete.

Izraelski premijer Netanyahu je sa mnom jučer razgovarao telefonski i pozvao se na susret sa koji smo imali u Bruxellesu, a u kojem je sudjelovao i predsjednik Trump.

Kada kad sam razgovarala s američkim ministrom obrane Mathisom kazao mi je kako oni podržavaju projekt kupnje, a li u detalje nismo ulazili. Hrvatska mora dobiti što joj je obećano, kazala je predsjednica

Komentirala je i najavljenu sjednicu za nacionalnu sigurnost.

- To je zatvorena sjednica, no dobit ćete priopćenje kada završi. Što ser tiče objeda da sam ja željela smijeniti predsjednika vlade, tako nešto mi ne pada na pamet. Jedino što mu te zanima jest da li se i tu pokušala napraviti neka nova afera, poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.


Velika Gorica proslavila Dan grada