Prijava

Vaša prijava

POLICIJI SE PREDAO DILER KOKAINA POZNAT IZ AKCIJE 'KA-KA' Završio u pritvoru zbog okršaja u ZG kafiću: Jednog gosta upucao u vrat, drugog u nogu


Dva i pol mjeseca nakon noćne pucnjave u lokalu "Zeleni vrtić" u blizini zatvora u Remetincu, kada su dvojica muškaraca teško ranjena, policija je za taj incident osumnjičila višestruko osuđivanoga dilera kokaina Tunju Markovića (47).

Markoviću je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a navodno je na ispitivanju na policiji i Županijskom državnome odvjetništvu porekao djelo.

Kako se pak, neslužbeno doznaje, odmah nakon pucnjave koja se dogodila 7. prosinca prošle godine oko 22 sata, policija je počela provoditi intenzivnu kriminalističku obradu tijekom koje su uhitili i dvojicu muškaraca koji su te večeri s Markovićem bili u društvu, ispitali žrtve i proveli teklekomunikacijska i DNK vještačenja.

Usprkos činjenici da su Markovića kao sumnjivca identificirali prilično brzo, do njega policija nije mogla doći te se on od samoga događaja nalazio u bijegu, najverojatnije u BiH, čije državljanstvo, uz hrvatsko, ima.

On se nakon dva i pol mjeseca skrivanja u pratnji svojega odvjetnika u ponedjeljak predao hrvatskoj policiji te je nakon ispitivanja u Heinzelovoj prepraćen državnom odvjetništvu, a zatim i na Županijski sud u Velikoj Gorici gdje mu je određen pritvor.

Kako je policija zaključila tijekom istraživanja te to navela u svojoj prijavi, sporne prosinačke večeri Marković i njegova dva poznanika su se posvađala s jednim od gostiju "Zelenoga vrtića", Ivanom B. (51).

Ubrzo je izbila i tučnjava u kojoj su Markovićevi poznanici izudarali Ivana B. te ga srušili na tlo. Nakon toga, prema zaključcima policije, Marković je iza pojasa izvadio 9-milimetarski pištolj te pucao u Ivana B. koji se nalazio na tlu, prostrijelivši mu vrat.

No, 9-milimetarsko zrno je, prošavši kroz vrat, pogodilo u pod te se zatim odbilo pogodivši slučajnoga gosta Nedeljka K. u potkoljenicu, teško ga ozlijedivši.

Kako je policija doznala saslušavajući svjedoke, sukob između Ivana B., koji inače živi u Austriji, izbio je zato jer je društvo u kojemu se nalazio Marković vrijeđalo konobarice, a Ivan B. je djevojkama stao u obranu.

Optužbe protiv Markovića policija i tužiteljstvo potkrijepili su lokacijom njegova mobitela, odnosno mobitela jednoga člana njegove obitelji, za koji policija tvrdi da ga je Marković koristio upravo u inkriminirano vrijeme u "Zelenom vrtiću".

Marković je inače u crnim kronikama završio 2009. u sklopu velike Uskokove akcije kodnoga imena "Ka-Ka", a zbog optužbi da je činio dio organiziranoga lanca trgovaca kokaina koji su iz Južne Amerike, preko Afrike i Nizozemske uz pomoć hrvatskih pomoraca prokrijumčarili 13,5 kilograma kokaina.

Kao glavni organizator bio je optužen Marko Mušterić (65) iz Nizozemske, a Marković je 2010. zbog svojega sudjelovanja u distribuciji kokaina dobio 4 godine i 10 mjeseci zatvora. Budući mu je bio ukinut istražni zatvor Marković pravomoćnost presude nije dočekao u RH već je otišao u BiH gdje je u tamošnjem zatvoru navodno odlsužio ostatak kazne. Međutim, u travnju 2017. ponovno je uhićen u Brčkom, opet zbog preprodaje kokaina, ali manjih količina.


Dar školskoj knjižnici