Prijava

Vaša prijava

BITKA ZA MACOLU Prestižna titula ide u Rijeku, ikonski kviz usred Like otvorio je Fernando Torres: 'Ovo je otišlo dalje nego što se itko nadao...'


Četvrtu godinu zaredom u kultnom hrvatskom restoranu „Macola“ u Korenici održano je Prvenstvo Hrvatske u znanju o nogometu koje organiziraju nogometni entuzijasti s popularne Facebook stranice „Nogometne Ikone“. Kviz – „Nogometne Ikone“ dobio je svoje četvrto veliko i dugo očekivano finale sezone nakon sedam mjeseci romantike, kvizova po cijeloj Hrvatskoj na tjednoj razini, a pobjedu su ove godine odnijeli Riječani...

„Bitka za Macolu“, veliko finale sezone i Prvenstvo Hrvatske u najpopularnijem, rekordima ovjenčanom i najvećem pub kvizu na razini Hrvatske, a možda i šire, kvizu „Nogometne Ikone“, ispunila je sva očekivanja preko 150 okupljenih nogometnih entuzijasta, znalaca i kvizaša. Pod pokroviteljstvom Zagrebačke pivovare i Ožujskog piva, ovogodišnja Macola bila je najbolja do sada, a okupljenih 30 ekipa s preko 120 igrača odgovaralo je na 50 vrlo teških ikonskih nogometnih pitanja.

Macola-2019-fotka3.jpg
 

Sjajnu atmosferu u restoranu Macoli u Korenici, na pola puta od Splita do Zagreba, rasplamsao je španjolski legendarni napadač Liverpoola, Atletico Madrida i Chelseaja Fernando Torres, koji je otvorio četvrtu „Macolu“ pitanjem vezanim za svoju karijeru. Osim njega, kviz su video pitanjima upotpunili i Torresov suigrač iz Japana te bivši nogometaš Dinama i Lokomotive, Karlo Bručić, zatim voditeljica Mila Horvat, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, kao i MMA ikona Alistair Overeem. Kroz pet sati trajanja kviza impresivna atmosfera nije jenjavala u preuređenoj najvećoj dvorani restorana Macole.

Macola-pobjednici-2019..jpg
 

Na kvizu su sudjelovale ekipe iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Otočca, Dubrovnika, Zadra, Velike Gorice te Pule, Mostara, Čapljine, Varaždina i Šibenika, a pobjedu su na kraju odnijeli Riječani, iskusna ekipa sjajnoga imena, „Frizerski obrt Taribo West“, dok je srebro osvojila zagrebačka momčad sastavljena od ponajboljih nogometnih zanalaca u državi, „Miriše na titulu“. Treće mjesto i brončane medalje odnijele su dvije ekipe na diobi, „Pije li nam Muzzi sa izvora vodu“ iz Rijeke te „Wikipedia United“ iz Dubrovnika.

Macola-2019-fotka.jpg
 

Četvrta sezona „kviziranja“ sada je službeno završena i čeka se početak nove koja bi trebala startati u rujnu ili listopadu ove godine, dok se nova Macola očekuje ponovno, u svibnju 2020. godine. Projekt nekolicine zaljubljenika u nogomet, nostalgičara i kreativaca koji na društvenim mrežama zabavljaju mase, a na kvizovima ih vraćaju u djetinjstvo i međusobno si popravljaju dane – ide dalje, popularniji nego ikad i na sve boljoj organizacijskoj razini.

„Teško je išta više očekivati nakon četiri godine ovoga, možemo se samo nadati da je moguće sve ovo raditi još bolje iz tjedna u tjedan i iz godine u godinu. Sve ovo oko stranice i kviza, već davno sam rekao, otišlo je jako daleko, dalje nego što sam se ja ikada nadao ili mislo da je moguće. No, drago mi je da naša romantika i dalje traje te okuplja ljude diljem Hrvatske, ne samo ovdje na Macoli jednom godišnje ili samo u Splitu i Zagrebu, nego i puno, puno šire. Nadam se da će tako biti i u budućnosti jer sve to ispunjava srećom i mene i sve nas momke koji vodimo stranicu i radimo kviz. I sve dok je ovih ljudi koji igraju kviz, vesele mu se, okupljaju se oko njega i na stranici – mi ćemo i dalje ustrajati u tome da ovo sve što dulje potraje“, izjavio je po završetku ovogodišnje Macole jedan od organizatora, Milan Žakula.


Naši predstavnici na državnim natjecanjima