Prijava

Vaša prijava

OVO JE NAPADAČ IZ DUGAVA KOJI JE PUCAO U SAČEKUŠI U TOM NOVOZAGREBAČKOM NASELJU: Priveden je na ispitivanje, riječ je o starom policijskom znancu


Zbog pucnjave u novozagrebačkim Dugavama kojom prilikom je s četiri metka od šest ispaljenih pokušao ubiti Marka B. (40) u klasičnoj sačekuši, na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici jutros je doveden stari policijski znanac Andrija D. (26).

Njega se, osim za pokušaj ubojstva, sumnjiči i za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom, oštećenje tuđe stvari jer je propucao taxi vozilo u koji se oštećeni trebao ukrcati te za krađu s obzirom da je Magnum iz kojeg je pucao, ukraden!

Ranjeni Marko B. još se uvijek oporavlja u KBC Zagreb od rana u preponama, potkoljenici i petama, a susjedima Čalogovićeve ulice gdje je propucan kobne večeri oko 21.50 sati u ponedjeljak je rekao: "Slučajno sam ranjen. Ne znam tko je u mene pucao jer nisam ni kriv ni dužan. Bio sam u kafiću Play Off u blizini. Potpisao sam kupoprodajni ugovor za auto. Ne živim ovdje u zgradi nego malo dalje".

FOTOGALERIJA: Privođenje osumnjičenog za napad u Dugavama

Privođenje optuženog za napad u Dugavama 

Podsjetimo, nakon ispaljivanja metaka, osumnjičeni Andrija D. se dao u bijeg obzirom da su ga uočila dvojica policajaca u civilu koju su prethodno bili u istom kafiću kao i njegova meta. Andrija D. je naslonjen na klupicu s hudicom na glavi te perikom koja mu je virila ispod i prekrivala veći dio lica, čekao Marka B. za kojeg je znao gdje se trenutno nalazi i gdje ide.

Naoružanog mladića nije spriječila ni činjenica da osim Marka B. kojeg je odlučio ubiti, ugrožava život i 34-godišnjeg vozača taksija oko čijeg je, pak, vozila Marko B. trčao ne bi li izbjegao metke.

FOTOGALERIJA: Pucnjava u Dugavama

Pucnjava u Dugavama 

Iako je potom trčao "punom parom" preko travnatih površina i pritom bacio u šaht pištolj Magnum 357, policajci van službe su sustigli naoružanog mladića na Vatikanskoj ulici te primijenili sredstva prisile i pozvali pojačanje. Tad su shvatili i da pred sobom imaju starog znanca koji je dosad dva put osuđivan zbog droge, a pretpostavljalo se odmah da je i pucnjava uslijedila nakon neraščišćenih odnosa te prirode.

Pucnjava u Dugavama 

Nakon krvave večeri, jutro poslije dvije velike lokve krvi ostale su kao podsjetnik na obračun baš kao i zakrvavljeni portafon na koji je, pretpostavlja se, Marko pokušavao pozvoniti.