Prijava

Vaša prijava

PLENKOVIĆ O HVIDRINIM NAPADIMA NA PUPOVCA 'Njihove sam poruke pročitao, ali tu smo temu apsolvirali, neću biti komentator svačijih priopćenja'


Premijer Andrej Plenković bio je u ponedjeljak poslijepodne u Velikoj Gorici na otvorenju nove sortirnice Hrvatske pošte. U razgovoru s novinarima osvrnuo se na neka aktualna pitanja.

Najnovije napade Hvidre na Milorada Pupovca, kojega su u ovoj udruzi nazvali 'zloćudnim tumorom', ne vidi kao napad na sebe.

- Tu smo temu apsolvirali. Parlamentarna većina je stabilna, politiku koju vodimo, vodimo na dobrobit hrvatskog društva. Rijetko koja Vlada je toliko učinila za prava branitelja, vojnika, policajaca... A sve što smo rekli da ćemo učiniti smo i ostvarili. Tako da ne vidim ni mikroskopskog prostora za nezadovoljstvo. Politika koju vodimo je zdrava za hrvatsko društvo, rekao je Plenković.

Premijer kaže da ne želi biti komentator tuđih priopćenja ili intervjua, a na pitanje je li nezadovoljstvo Hvidre za njega zatvorena priča, kaže:

- Hvidrine poruke sam pročitao.

Novinari su Plenkovića upitali i treba li se bojati zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića čiji se zastupnici u petak nisu pojavili u podne na glasanju, već je isto odgođeno za 13 sati.

- Sve što se trebalo izglasati, izglasalo se u petak. Nisam ni primijetio da se nešto događa, uvjerava Plenković.

Premijer je u ponedjeljak s Bandićem položio kamen temeljac povodom početka radova na Spomeniku domovini.

- Mislim da je projekt dobar, a lokacija izvanredna. Imali smo otvaranje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, u prosincu će se dovršiti radovi na Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici i imat ćemo Spomenik domovini. Ovaj projekt će se realizirati, rekao je Plenković novinarima koji su izrazili skepsu u dovršetak radova s obzirom na mnoge probleme s cijenom radova i izborom izvođača.

- Ovo je projekt Grada Zagreba pa ne ulazim u tehnikalije. Treba nam biti drago da imamo primjeren spomenik na odličnoj lokaciji, izjavio je Plenković.


Rang liste jesenskog upisnog ciklusa