Prijava

Vaša prijava

VIDEO: ONA JE MODEL, MISICA I DJEVOJKA NOGOMETNE ZVIJEZDE Tea Slavica u velikoj ispovijesti otkrila sve o svojem odrastanju i poslovnim ambicijama


Model. Djevojka nogometaša. Misica. Ima 20 godina, iz Zagreba je, zove se Tea Slavica i mediji ju, posebno kad igraju Dinamo ili reprezentacija, prate u stopu.

No, izvan okvira “prelijepe djevojke Brune Petkovića”, u koji ju se uporno stavlja, krije se drugačija priča.

Slavica nam ju je odlučila ispričati na zagrebačkom Jarunu, u konjičkom klubu u kojem je svaki dan, zbog Spicyja, zlatnog konja kojeg ima već pet godina, a sad ga prvi put pokazuje javno.

Iz imućne zagrebačke obitelji je i unuka je jedne od jedne od najbogatijih Hrvatica, ugledne galeristice Zdenke Infeld, studira međunarodno poslovanje, planira karijeru u financijama, ovisna je o adrenalinskim sportovima i cross country jahanju. U petak nas, u sunčano poslijepodne, Slavica stoga dočekuje u - štali.

- Jahanje je moja ljubav od djetinjstva. Nisam imala lutke i barbike kao druge djevojčice, moje su igračke uvijek bili konji, plišani, plastični... A onda mi je, kada sam imala 15 godina, baka ispunila želju i kupila konja. Prije toga sam se već tri godine bavila jahanjem engleskih konja, čak sam i pala s jednog. Digla sam se i nisam imala teže ozlijede, ali mama nije bila presretna i nije htjela da se profesionalno bavim jahanjem - priča nam 20-godišnja Tea dok timari svoju Spicy.

Tea Slavica 

Od trenutka kad ju je primila za uzde, Spicy ju prati u stopu. Tea krene naprijed, krene i Spicy. Tea zakorači unatrag, i Spicy se vraća za njom. Za strpljivo poziranje pred fotoaparatom Tea je Spicy nagradila kockom šećera, a ona joj je gurnula njuškicu uz vrat. Spicy je vestern konj i ima 11 godina. Ona je opušten tip konja, tumači nam Tea, i s njim se ide u šumu, preskaču potoci, jaše se jako brzo, a takvi konji imaju puno više mišića u odnosu na engleske, koje je prije jahala. 

d1.jpg
 

Slavna baka

- Zaljubila sam se u vestern konje i kad je baka vidjela koliko sam oduševljena, odlučila mi je kupiti konja. Došli smo u Beč kupiti crnog uzjahanog konja, no on je bio premali za mene. U klubu su nam tada pokazali drugog konja, zapravo kobilu čija je gazdarica bila jako bolesna i nije ju dolazila viđati niti jahati.

Životinja je bila zatvorena, pomalo i u depresiji. Čim je izašla, bila je presretna, nas deset je stajalo oko nje, baka, ja i cijela moja obitelj. U jednom trenutku okrenula se baš prema meni i gurnula mi njuškicu pod ruku. To je bilo to, bila je kupljena. Kobila imena Spice’n’Sugar postala je moja - prisjetila se Tea.

Kobili je bivša vlasnica dala to ime, no uistinu joj pristaje, priznaje Tea. Jer iako je ponekad divlja karakterom, jako se voli i maziti. Tein stil jahanja je cross country, vestern. I da, podsjeća na kaubojske filmove, posebno kad Teu vidite u jahačkoj odjeći.

- Razlika je u izgledu uzda i sedla, iako su nazivi uvijek isti, ali i u odjeći koju nosim, dok je konj karakterno i fizički različit od engleskog konja. Sedlo je kaubojsko, veće i teže, ali i mnogo udobnije - objašnjava Tea, koja se sa svojom Spicy ne natječe iako je trener Časlav Vukuša nagovara na preskakanje prepona.

FOTOGALERIJA: Tea Slavica

Model, misica i djevojka nogometne zvijezde - Tea Slavica 

Outfit za ovakav tip jahanja najčešće je kaubojski. Traperice preko kojih je navučen chaps, neka udobna košulja, kožnate čizme ili visoke cipele, a nije na odmet ni šešir.

- Spicy je prvo bila smještena na ranču u Velikoj Gorici, a onda smo je preselili u Konjički klub Jarun kako bi nam bila bliže. Trudim se doći što češće. Tada jašem oko sat vremena, ali uvijek dođem ranije da ju očetkam, očistim joj kopita i počešljam grivu - rekla nam je Tea, koja zna jahati i bez sedla. Nema puno razlike, kaže, osim što se više skliže, pa treba biti oprezniji.

- Roditelji su me već s dvije godine stavili na skije i učili me skijati. Gdje god su oni išli, išle smo i ja i sestra - prisjeća se.

Njezina starija sestra, 21-godišnja Lana, sada studira u Beču, trostruka je državna prvakinja u tenisu, koji je nastavila igrati za University of Washington, gdje je bila dvije godine, a onda se vratila u Beč kako bi završila studij i počela raditi u obiteljskoj tvrtki. I Tea se bavila tenisom, od svoje pete godine pa do kraja srednje škole, kada je svaki dan po četiri sata imala treninge, a onda ju je zaokupio fakultet. Pohađala je privatnu gimnaziju Benedikta Kotruljevića, a danas je na drugoj godini studija međunarodnog poslovanja na Rochester Institute of Technology u Zagrebu.

n2.jpg
 

Kapetanica broda

- Bavila sam se nizom sportova - tenisom, plesom, jahanjem, veslanjem, skijanjem i bordanjem - ali škola mi je, a sada faks, uvijek na prvome mjestu. Više se vidim u biznisu jer me to najviše zanima. Voljela bih se usmjeriti na područje financija. Nadam se da ću se prvo sama dokazati u tom svijetu, a kada postignem uspjehe, nastavit ću raditi u obiteljskoj tvrtki - otkrila nam je Tea.

Njezino prezime, Slavica, šibenskog je porijekla, kao i korijeni njezina oca Mladena, a obitelj s mamine strane je u Beču. Tamo su joj ujak s obitelji i baka Zdenka Infeld, s kojom je jako bliska.

- Baka Zdenka vodi bečku tvornicu Thomastik Infeld, koja je jedan od najvećih proizvođača žica za gudačka i trzajuća glazbala na svijetu i ove je godine proslavila stotu obljetnicu. Dolazim iz umjetničke obitelji. Baka ima kolekciju od 14.000 slika, a cijela obitelj uživa u umjetnosti, glazbi, kulturi opere. Moj dida Peter Infeld bio je operni pjevač - ispričala nam je Tea. - Tata je magistar strojarstva, radi kao jedan od direktora u Erste banci, a strast su mu antikviteti, motori i skijanje.

On je gastronom koji ima svoju kolekcija vina. Mama Jasna je pak, osim sporta, velika zaljubljenica u more. Kapetanica je broda Pičuljan, kojim je već nekoliko puta oplovila Jadran, a ona me naučila loviti ribe. Osim mene, ona jedina u obitelji jaše - dodaje Tea. No za razliku od tate, mama i ostatak obitelji više su okrenuti umjetnosti.

- Uvijek nađem vremena za obitelj. Barem jednom tjedno, nedjeljom za ručkom, svi se okupimo. Održavamo tu obiteljsku tradiciju, a najdraža su mi okupljanja za blagdane. Tada dođe i baka, ona ima 60 godina i obožavam kada dođe u Zagreb. Prošli je put izašla sa mnom i Brunom - ispričala je Tea, pokazujući nam fotografije nekih od umjetničkih djela iz obiteljske kolekcije. Tea ta umjetnička blaga ne gleda kao galerijske eksponate, nego kao sliku koja je, primjerice, stajala iznad stola u bakinoj blagovaonici.

Kolekcija naive

Baka Zdenka je umjetnički mecena iz Beča i posjeduje pozamašnu zbirku slika, uglavnom suvremenog slikarstva, najveću u Austriji i jednu od najznačajnijih u Europi. U njezinoj kolekciji su djela Picassa, Warhola, Dalija, Klimta, Miróa, Giacomettija, Schielea, Kokoschke… Od hrvatskih slikara, u zbirci su slike Stančića, Glihe i Murtića, a sadrži i najkvalitetniju kolekciju od 2000 slika hrvatske naive. Mnogo je posla oko zbrinjavanja obiteljske zbirke, stoga baka u posjedu ima dvije galerije i niz nekretnina.

Živi na ladanjskom posjedu u Halbturnu, malom austrijskom mjestu blizu granice s Mađarskom, koji je nekoć bio ladanjsko imanje najvećih ugarskih veleposjednika, obitelji Esterhazy, a u posjedu obitelji Infeld je od 1997. Peter Infeld, koji je očuh Teine majke Jasne, 1999. je u sklopu posjeda uredio i galeriju. Kroz mjesto Halbturn do njezina posjeda vode natpisi na kojima stoji “Kultur House Halbturn”, gdje, poštujući želju pokojnog muža, Teina baka Zdenka tri puta godišnje organizira izložbe koje traju po tri mjeseca i besplatne su za javnost. Izložbe organizira svake godine i u galeriji u Dobrinju na Krku, gdje su kupili i preuredili baroknu palaču, a slike iz Austrije na Krk prevozi prijevoz Klovićevih dvora.

Baka povremeno dolazi u Zagreb, gdje ima stan u Gajevoj ulici i veliku kuću u Soblincu. Ljeta provodi na Krku, gdje u Čižićima ima kuću, ili na brodu Pičuljan.

- Trebala sam ići studirati u Beč, ali tu sam se bavila tenisom i Spicy je tu, pa sam ipak odlučila završiti studij u Hrvatskoj, no zato sam odabrala strani, američki studij kako bih nakon toga mogla otići u Beč - govori Tea.

No, kako se u sliku svestrane sportašice i ovisnice o adrenalinu uklapaju manekenstvo i izbor Miss Universe Hrvatske, na kojem je Tea ove godine sudjelovala?

- Kada mediji pišu o meni, uvijek navode da sam manekenka, a to je najmanji dio mog života. Bila sam na nekoliko revija, bila sam pozvana i u Milano, ali škola mi je bila bitnija, nisam htjela toliko izostajati. Nikada nisam, zapravo, htjela biti manekenka. Povukla me prijateljica iz srednje, s kojom sam došla Tihani Harapin i nosila sam nekoliko revija. Sada sam u modnoj agenciji Midikenn, ali za nju, da vam budem iskrena, nisam nosila nijednu reviju. Ipak, pomogli su mi u snimanju filma ‘Saaho’, koje je zaista bio uživancija - istaknula je.

n1.jpg
 

Zvijezda iz Indije

Bollywoodski film snimao se ovo ljeto u Novom Vinodolskom i na Krku.

- Mia Pojatina, prošlogodišnja Miss Universe Hrvatske, predložila je nekoliko cura jer su se za film tražile djevojke s titulama. Izabrali su nas četiri Prabhas, glumac iz filma je pojava bollywoodske filmske industrije i to se točno vidjelo na snimanju. Imao je oko sebe deset ljudi, jednog čovjeka koji mu češlja kosu, drugog koji mu briše znoj, trećeg koji ga šminka - prisjeća se Tea. Fascinantni su joj, kaže, indijski filmovi. U jednom filmu zapravo je nekoliko manjih filmova, različitih i nepovezanih radnji i likova, koji su odvojeni spotovima.

- Tako sam ja, zapravo, glumila u spotu. Bilo je kupanja, tenkova, razbijanja, puški, palmi i uživanja, jahanja, pa je čak i Spicy bila u spotu. Sve što je novo, meni se sviđa, tako da me gluma zanima i voljela bih ponoviti ovo iskustvo - rekla je Tea, kojoj su bollywoodski producenti rekli da su joj vrata svijeta glume otvorena ako je spremna preseliti se u Indiju.

Na Miss Universe Hrvatske došla je, pak, preko Midikenna.

- Rekli su mi da imaju nešto savršeno za mene i da još dva dana traju prijave. Pomislila sam - zašto ne?

Na koncu, Tea nije pobijedila, nego je ponijela titulu prve pratilje, a sjećanja na Izbor uglavnom su pozitivna.

- Mia Rkman je zaista prekrasna i drago mi je što nisam pobijedila. Prije Izbora stvorila se atmosfera u kojoj su neke djevojke vjerovale da je izbor namješten te da ću zasigurno pobijediti ja jer sam već bila poznata javnosti i često sam se pojavljivala u medijima - zaključuje Tea.

Prvi među ponosnim čestitarima na izboru bio je Bruno, koji je na HRT došao direktno s Dinamove utakmice, noseći plišanog medvjedića.

- U svemu me podržava, uvijek je uz mene i donosi znakove pažnje, najčešće plišane medvjediće...