Prijava

Vaša prijava

VIDEO: POTRESNA ISPOVIJEST LIJEČNICE IZ VUKOVARSKE RATNE BOLNICE 'Prije nego me zarobio, Šljivančaninu sam odbrusila da me štiti Ženevska konvencija'


Dr. Sadika Biluš, majka dvoje djece, bila je jedna od hrabrih djelatnika vukovarske bolnice koji su ostali u njoj za vrijeme Domovinskog rata 1991.

"Od sedam internista svi su otišli, samo sam ostala ja. Svi su bili muškarci, heroji, HDZ-ovci, a ostala sam ja koja nisam bila ni u jednoj stranci, bila sam pacifist, naivno sam govorila 'Pa ja liječim Srbe...'", ispričala nam je ova posebna žena.

Tada 48-godišnjakinja danonoćno je u nemogućim uvjetima pomagala stotinama ranjenika koji su u gotovo potpuno razrušenu bolnicu pristizali svakodnevno pod stalnom topovskom paljbom.

Pogledajte prvi dio njezine šokantne priče u našem videu:

sadika 

Hrabra i principijelna liječnica, cijelo vrijeme opsade kamerom je bilježila sve detalje tromjesečne okupacije grada, čak i posljednju noć u bolnici kad je grad pao. Snimke joj je oduzeo Veselin Šljivančanin kad ju je zarobio.

Odvedena je u logor u Mitrovici gdje je prošla pakao. Detalje užasa pogledajte ovdje:

sadika2 

Policajka me skidala do gola: 'Gdje ti je grudnjak?' pitala me, a ja nemam grudnjak, izgubila sam 15 kila, kost i koža. Kaže ona: 'Zgodna si ti ženska, al' si brate premršava'. Zabavljala se sa mnom..., prisjetila se cijenjena internistica i gastroenterologinja dr. Biluš, koja u Velikoj Gorici ima privatnu polikliniku Tomi.